dobroge.tv

Live

Apele lacului Techirghiol, colorate în roz. Care este explicaţia specialiștilor

25 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Apele lacului Techirghiol sunt, în aceste zile, colorate în roz şi emană şi un miros urât. Cu toate acestea, specialiștii spun că nu este niciun motiv de îngrijorare, iar culoarea este dată de o specie de alge, potrivit stirileprotv.ro.

„Aici cresc în biomasa de milioane până la zeci de milioane pe centimetrul cub mai multe specii din genul Cromatium, precum şi Rhabdocromatium roseum, bacterii sulfuroase autotrofe fotosintetice. În aceste îngrămădiri apa devine de regulă roz violacee. Este biotopul apă roz, unul dintre biotopii foarte productivi în masa vie a lacului”, scrie specialistul Ion Tuculescu, în lucrarea „Biodinamica Lacului Techirghiol” (1965), citat de adevarul.ro.

În ceea ce priveşte „mirosul specific de ouă stricate este hidrogenul sulfurat. Cu atât mai pregnant cu cât producţia de nămol este mai puternică”.

”Știu de această problemă. Atât timp cât acest fenomen există, lacul trăiește. Atâta timp cât alga cladophora vagabunda și artemia salină, acel crustaceu există, lacul trăiește. Acel miros provine intrarea în putrefacție a algei și, când sunt călduri foarte mari, acel miros persistă. Acesta este motivul pentru care lumea vine la Techirghiol, lacul și nămolul, prin descompunerea celor două microorganisme se produce nămolul. Vara, sunt anumite perioade în care persistă acest miros, însă pe perioadă determinată”, a declarat Iulian Soceanu, primarul din Techirghiol, pentru stirileprotv.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233