dobroge.tv

Live

Premierul Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii

Premierul Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii
25 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul discută despre posibilitatea deschiderii restaurantelor.

"Dezbatem în cursul acestei săptămâni, am solicitat punctul de vedere al specialiştilor, să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări, intenţia mea e în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, spre exemplu, să poată servi masa pe terasă. Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile în cazul în care nu oferim condiţii de servire a mesei. De asemenea, analizăm şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise”, a declarat Ludovic Orban luni, la Digi 24.

Orban a arătat că, în ceea ce priveşte redeschiderea restaurantelor, aceasta va avea loc "cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii”.

El a explicat că se discută despre reluarea activităţii în teatre, cinematografe, instituţii de cultură „cu un set de condiţii” pentru reducerea riscului de răspândire şi cu un număr redus de participanţi.

"Cred că aici important e, probabil la sălile de spectacol, să ai în jurul tău câte un scaun liber”, a arătat premierul.

În ceea ce priveşte evenimentele sportive, premierul a arătat că situaţia este una „complicată” pentru că pericolul la meciuri este faptul că galeriile sunt „foarte greu de controlat”.

"Cântă, scandează, nu or să stea cu măşti pe figură, vă daţi seama. Şi galeriile sunt greu de controlat, e foarte complicat să asiguri respectarea regulilor în galerii, plus că e riscul foarte mare”, a afirmat Orban.

Acesta a precizat că „dacă într-o localitate nu e niciun caz se poate ajunge la deschiderea competiţiilor sportive cu public”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233