dobroge.tv

Live

Portul Constanța, foarte aglomerat în această perioadă. Florin Goidea: „Nu este blocaj sub nicio formă”

30 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Portul Constanța este foarte aglomerat în această perioadă. Și asta pentru că a început sezonul cerealelor, iar aici ajung anual milioane de tone. Tot în portul de la malul mării sunt aduse și cele din Ucraina. Lucru care a făcut ca volumul de muncă să fie mai ridicat, iar timpii de așteptare să fie mai mari. „În primele cinci luni am avut 30 de milioane de tone trafic, dintre care 10 milioane au fost cereale” a susținut directorul portului, Florin Goidea. Din acest total, 600 de mii au venit din Ucraina.

A venit și sezonul cerealelor. E adevărat că este o aglomerare. Nu este blocaj sub nicio formă în port. Este o aglomerare. Cerealele de Ucraina vin în special pe barje și pe trenuri. Mai vin și ceva pe camioane, dar pe camioane nu este o soluție de a veni cerealele. Din porturile lor Ismail și Reni, care mai sunt operaționale să încarce cât mai mult pe barje pentru navele mari. Ei încarcă acolo nave până la 7.000 de tone. Iar, celelalte cereale, care trebuiesc exportate pe nave mari, vin în silozurile din Constanța, sunt încărcate navele mari și pleacă către destinații: China, Korea, unde au ei să plece.

În Portul Constanța, cantitatea cerealelor din Ucraina nu a fost extrem de mare, astfel încât să ne gândim că nu pot fi operate. În primele cinci luni ale anului, am avut peste 30 de milioane de tone trafic. În primele cinci luni. Deci, eu estimez că depășim 70 de milioane de tone anul acesta. 10 milioane au fost cereale, între care cereale din Ucraina au fost în jur de 600.000 ca pondere”, a declarat Florin Goidea, directorul Portului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233