dobroge.tv

Live

Vergil Chițac, despre spitalul modular: „Până la sfârșitul anului trebuie să-l avem”

30 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Spitalul modular ar urma să fie gata până la sfârșitul anului 2022. Acesta va fi amplasat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Unitatea medicală ar urma să aibă 42 de paturi pentru spitalizare continuă și 10 pentru ATI. Edilul orașului, Vergil Chițac a susținut că suma necesară pentru amenajarea acesteia este de 53 de milioane de lei.

„Mai vorbim de imagistică. Foarte important, ceea ce nu a existat până acum, adică RMN și Computer Tomograf cu rezoluții foarte ridicate, adică cu indicatori de calitate foarte buni. Studiul de fezabilitate ne dă toate elementele pentru ca noi, într-un timp foarte scurt, să facem caietul de sarcini pentru proiectare și execuție. De-aia ne-am și asumat acest termen de patru-cinci luni de zile. Oricum, până la sfârșitul anului trebuie să-l avem în curte spitalul ăsta.

Vorbim de 53 de milioane de lei, ceva de genul acesta. Iar, de la Uniunea Europeană primim mai puțin. Primim, dacă nu mă înșel, 16. E necesar un efort bugetar din partea municipiului”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233