dobroge.tv

Live

Nava Primadonna a revenit în Portul Constanța: peste 130 de turiști au vizitat atracțiile orașului

30 iunie 2022
Publicitate

Nava fluvială Primadonna a ajuns în Portul Constanța pentru a doua oară în acest an. La bord sunt 131 de turiști din șase țări. După ce s-au debarcat, aceștia au vizitat, printre altele, centrul vechi al orașului, Piața Ovidiu, Moscheea și faleza Cazinoului. În portul de la malul mării vor ajunge în acest an 21 de nave de pasageri, toate fluviale.

Nava fluvială de pasageri Primadonna a ajuns joi dimineață în Portul Constanța. Aceasta are la bord 131 de pasageri, cei mai mulți australieni. Însă mai sunt și turiști din Elveția, Finlanda, Slovacia, Sudia și Germania.

România este o țară frumoasă, dar este foarte cald. Și vreau să văd Marea Neagră. Sunt pentru prima dată aici. Am făcut această excursie din Viena către Constanța și îmi place”, spune o pasageră.

Turiștii au vizitat centrul vechi din Constanța, apoi au mers în stațiunea Mamaia. După o zi petrecută în orașul de la malul mării, aceștia vor vizita vineri Bucureștiul, apoi pleacă spre Austria.

Mi-a plăcut tot ce am văzut până acum. Și sper să învăț să vorbesc cu oamenii de aici”, spune o pasageră.

Interiorul navei de pasageri arată ca un miniorășel plutitor.

Așa arată una dintre cele 84 de camere aflate la bordul navei. Din pat ori de pe canapea, în timpul croazierei, turiștii pot vedea peisajele frumoase, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

La bordul navei turiștii au la dispoziție un teatru, restaurant, bar, chiar și un centru SPA. De asemenea, oamenii se pot relaxa și pe puntea de promenadă.

În recepție, podea este din sticlă și oferă în timpul călătoriilor o perspectivă subacvatică unică pentru navele de pasageri fluviale, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

În timpul croazierelor, nava trece pe sub multe poduri, unele dintre ele foarte joase. Pentru a nu avea probleme, cabina de comandă este coborâtă în interiorul navei.

În Austria sunt multe poduri care nu sunt înalte ca în România și noi mergem cu puntea de comandă lăsată în jos până la 10-20 de centimetri și așa conducem. Sunt mulți kilometri că venim de la Lindt, sunt 2.100 și ceva de kilometri. Dar interesant, nu venim des în România, facem cam trei curse pe an. Mă gândesc că anul viitor facem mai multe curse că pasagerii noștri sunt cei mai mulți din Austria. Austria este interesată de cursele acestea de România și cu un an înainte toate cursele sunt ocupate”, a declarat Rade Bobokovic, comandant nava fluvială Primadonna.

În 2022 în Portul Constanța sunt așteptate 21 de nave de pasageri, toate fluviale, potrivit Administrației Portuare. Până acum au acostat 13 dintre acestea și urmează alte opt până la sfârșitul anului. Comparativ cu anii trecuți, când nu au venit mai mult de 17 nave de pasageri, anul acesta s-a înregistrat o creștere.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233