dobroge.tv

Live

„Nu-și permit pe lângă sejur să achite și parcarea”. Mașini multe, locuri de parcare puține: problema cu care turiștii și hotelierii se confruntă în sezonul estival

30 iunie 2022
Publicitate

Avem suficiente camere, dar insuficiente locuri de parcare. Este una dintre problemele cu care turiștii, dar și hotelierii se confruntă pe perioada sezonului estival. Multe dintre unitățile de cazare au parcare limitată, iar astfel oamenii sunt nevoiți să scoată și mai mulți bani din buzunare atunci când vin la mare. Și asta pentru că, cei care nu au noroc să găsească un loc liber la hotel, trebuie să plătească parcarea. Sunt însă și patroni care au găsit soluții pentru oaspeții lor. Și-au construit o parcare supraetajată.

Hotelurile de pe litoral s-au umplut de turiști, însă deși ar trebui să fie un motiv de bucurie, totuși patronii mai întâmpină o problemă. Parcarea - care de cele mai multe ori, spun ei, este limitată.

Hotelul are locuri de parcare limitate. În situația în care oaspeții nu mai găsesc un loc de parcare, ei pot parca pe bulevardul stațiunii sau în alte locuri de parcare cu plată”, a declarat Elena Drăghici, manager hotel.

Când este gradul de ocupare maxim al hotelului nu avem posibilitatea pentru toate mașinile în parcarea hotelului”, a declarat Victor Holban, manager hotel.

Iar lipsa parcării alungă și turiștii de pe litoralul românesc, susțin o parte dintre hotelieri. Din această pricină, de cele mai multe ori rezervările sunt anulate.

„Turiștii noștri se orientează către alte țări pentru că din păcate parcarea este foarte scumpă și nu-și permit pe lângă sejurul pe care-l achiziționează să achite și parcarea din Constanța”, a mai declarat Victor Holban, manager hotel.

Iar atunci când turistul nu mai găsește loc de parcare la hotelul la care este cazat este nevoit să parcheze fie în alte locuri din apropiere, fie pe domeniul public unde trebuie să plătească. Acest lucru îi nemulțumește pe aceștia care consideră că fiecare unitate de cazare ar trebui să asigure vizitatorului și un loc unde să-și lase mașina.

„Loc de parcare n-am găsit pentru că e sezonul plin, am lăsat mașina undeva mai în spate. Am lăsat-o la cineva la bloc, unde are garaj și am plătit acolo. Ar trebuie să aibă amenajată o parcare fiecare hotel, pentru că vii de departe și nu-ți mai convine să te duci în altă parte”, spune un turist.

Trebuie să asigure hotelul, că dacă plătim, intră în plată așa ceva”, spune un alt turist.

Sunt și hotelieri care au încercat să găsesc soluții pentru a-și păstra clienții. De pildă, unii au renunțat la un teren pe care ar fi putut construi o altă unitate de cazare și au creat o parcare supraetajată. Astfel, fiecare cameră de hotel, are la dispoziție și un loc de parcare care intră în pachetul de cazare.

Având în vedere necesitatea locurilor de parcare pe care le avem în fața hotelului, care nu erau disponibile pentru toate spațiile de cazare din hotel, astfel încât am construit parcarea supraetajată care este monitorizată video, este cu vallet, preia, duce și aduce mașina la hotel”, a declarat Estera Oprea, manager hotel.

Bineînțeles că este un avantaj. La mare întotdeauna parcarea este un avantaj”, spune o turistă.

Turiștii care nu mai găsesc loc de parcare la unitatea de cazare pot opta contra-cost pentru cele puse la dispoziție de municipalitate. Stațiunea Mamaia se află în zona 0 iar pentru o zi, șoferii vor plăti aproape 100 de lei. Taxa poate fi achitată prin SMS sau la parcometru.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233