dobroge.tv

Live

Bilanţ la finalul Comandamentului Estival: nu s-au înregistrat toxiinfecţii alimentare, amenzi de peste două milioane de lei

Bilanţ la finalul Comandamentului Estival: nu s-au înregistrat toxiinfecţii alimentare, amenzi de peste două milioane de lei
25 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat la finalul Comandamentului Estival că pe litoral în această vară nu s-au înregistrat toxiinfecţii alimentare, inspectorii sanitar veterinari au dat amenzi de peste două milioane de lei şi au interzis activitatea la două unităţi, iar la alte opt aceasta a fost suspendată.

“Principalul obiectiv al acţiunilor întreprinse de inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care au activat în cadrul Comandamentului, respectiv protejarea sănătăţii publice a fost atins: nu s-au înregistrat suspiciuni sau episoade de toxiinfecţii alimentare care să pună în pericol sănătatea publică”, a transmis ANSVSA printr-un comunicat de presă.

ANSVSA menţionează că începând cu luna iunie, activitatea inspectorilor sanitari veterinari s-a axat pe îndrumarea operatorilor economici prin oferirea de informaţii privind instrucţiunile tehnice, normele şi recomandările prevăzute de ghidurile europene şi actele normative stabilite la nivel naţional. Inspectorii sanitar veterinari au constatat că marea majoritatea a operatorilor economici respectă condiţiile de siguranţă şi sănătate publică.

Echipele de control de pe litoral au verificat începând din data de 13 iulie, 1.341 de unităţi de alimentaţie publică: 464 de restaurante, 216 magazine alimentare, 163 de fast food-uri, 117 baruri, 105 unităţi tip bufet, 80 de laboratoare patiserie/cofetărie, 57 de rulote, 42 de braserii. 21 de pizzerii, 18 snack baruri, 12 tonete, opt bistro-uri, opt gelaterii, şapte cofetării/patiserii, cinci autoutilitare, patru supermarketuri, trei pensiuni, trei standuri cu produse alimentare, trei unităţi cu produse congelate, două café-baruri, o carmangerie şi un magazin de peşte.

“Principalele neconformităţi constatate au fost: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare şi depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile unde se manipulează şi prelucrează alimente, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea materiilor prime sau semipreparatelor în acelaşi spaţiu cu produsele finite care nu mai suferă un tratament termic, nerespectarea condiţiilor de depozitare şi păstrare a peştelui, ouălor şi cărnii de pasăre”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Medicii veterinari au aplicat 343 de amenzi, în valoare de 2.163.800 de lei, au emis două ordonanţe de interzicere a activităţii şi opt de suspendare a activităţii la unităţi de alimentaţie publică.

De asemenea, în timpul Comandamentului Estival au fost retrase de la vânzare aproape 300 de kilograme de produse alimentare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233