dobroge.tv

Live

„E bătaie de joc. Crești cu 2-3 lei și dai înapoi cu 50 de bani”. Compensarea prețului la carburanți îi nemulțumește pe unii șoferi

01 iulie 2022
Publicitate

Mai puțin cu 50 de bani. Prețul la pompă s-a ieftin încă de la ora 00.00. Ceea ce înseamnă că la un plin de 50 de litri de carburant, un șofer ar trebui să economisească aproximativ 25 de lei. De astăzi a intrat în aplicare mecanismul de reducere a combustibilului, însă chiar și așa mulți șoferii sunt nemulțumiți. Noul tarif li se pare insignifiant, având în vedere că prețul la motorină și benzină aproape s-a dublat în ultimele luni. Aceștia susțin că această compensare este ... ridicolă.

50 de bani la ce folos? E un dezastru 50 de bani”, spune un șofer.

50 de bani e foarte puțin pentru salariul din România”, spune un alt șofer.

Asta e bătaie de joc, adică tu crești cu 2-3 lei și dai înapoi cu 50 de bani, e bătaie de joc asta e, ce să mai”, spune un alt șofer.

Acestea sunt doar o parte dintre reacțiile constănțenilor care au mers vineri să-și alimenteze mașina. Joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat că de la 1 iulie prețul la pompă va fi redus.

„Vorbim de o reducere cu 50 de bani, 25 de bani suportaţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani reprezintă o reducere comercială pe care voluntar o vor aplica lanţurile de benzinării. E un cadru legislative și o conformare voluntară”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Concret, cei 25 de bani vor fi suportaţi de la bugetul de stat, iar restul reprezintă o reducere voluntară aplicată de benzinării. În orașul Constanța la unele stații de alimentare tarifele s-au modificat încă de la 12.00 noaptea.

Reporter: Voiam să vă întreb dacă a scăzut prețul la pompă cu 50 de bani.

Angajat: Da, se aplică reducerea la casă, la pompă e 9,25.

La una dintre benzinăriile din orașul nostru mecanismul de reducere a combustibilului a fost deja aplicat. De astăzi prețul la pompă a scăzut cu 50 de bani, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

De exemplu, la o altă benzinărie din orașul nostru, joi seară prețul motorinei era de 8 lei și 63 de bani, iar astăzi tariful este de 8 lei și 13 bani.

Reporter: A scăzut prețul la pompă astăzi cu 50 de bani?

Angajat: Da.

Reporter: Cât era ieri?

Angajat: 8,63.

Reporter: Și acum?

Angajat: 8,13.

Însă, șoferii sunt în continuare revoltați. Chiar dacă teoretic, prețul carburanților costă mai puțin compensarea aceasta li se pare ridicolă, spun unii șoferi. Alții consideră că această ieftinire este nesemnificativă.

Șofer: Diferența nu există.

Reporter: Adică e prea mică?

Șofer: Foarte mică, insesizabilă.

Știi ce trebuie în România asta să nu bage nimeni, să stea o săptămână acasă, să nu bage nimeni și să se ducă .. ăștia cu benzina lor și cu tot”, spune un constănțean.

Chiar și cu aceste ieftiniri, o parte dintre șoferii constănțeni spun că prețurile la pompă rămân exagerat de mari, mai ales în contextul în care toate celelalte produse sunt la fel de scumpe, iar salariile nu au fost deloc majorate.

Este foarte puțin, prețurile au crescut în general, salariile sunt la fel, noi trebuie să ne mișcăm, bătaie de joc”, spune o constănțeancă.

Șofer: Da, am luat 15 litri și am reducere pe bon de 7,5 lei.

Reporter: Cum vi se pare?

Șofer: Praf în ochi.

Cei 25 de bani suportați de stat sunt, de fapt, taxe de care ar fi scutite companiile care sunt de acord să pună alți 25 de bani de la ele. Dacă nu vor fi de acord cu acest lucru, ieftinirea nu va apărea pe bon.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233