dobroge.tv

Live

AVERTIZARE METEO DE ULTIMĂ ORĂ! Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, în mai multe județe din țară. HARTĂ

AVERTIZARE METEO DE ULTIMĂ ORĂ! Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, în mai multe județe din țară. HARTĂ
02 iulie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Meteorologii au emis Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, în mai multe județe din țară, valabile începând de sâmbătă, 2 iulie.

Codul galben privind instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil de sâmbătă, de la ora 12.00, până duminică, la ora 6.00.

În intervalul menţionat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25...35 l/mp”, a arătat ANM.

Fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în după-amiaza şi seara zilei de duminică.

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, vijelii  și ploi abundente

Sâmbătă, între orele 12.00 şi 22.00, va fi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Mureş, Alba, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt şi în unele zone ale judeţelor Arad, Timiş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea.

„În zonele de munte, în Maramureş, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei şi local în Moldova, iar spre seară şi în Crişana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70...80 km/h, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 35...40 şi izolat 50...60 l/mp”, au atenţionat meteorologii.

Valul de căldură se menţine în zonele joase din vestul, sudul şi, local, în estul ţării

Meteorologii anunţă că valul de căldură şi disconfortul termic se menţin în acest weekend în zonele joase din vestul, sudul şi, local, în estul ţării. Astfel că, a fost emisă o nouă avertizare de căldură și disconfort termic ridicat, valabil sâmbătă, 2 iulie și duminică, 3 iulie, în mai multe județe din țară, între care și Constanța și Tulcea -- detalii aici: Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat în mai multe județe din țară, între care și Constanța și Tulcea. HARTĂ


Sursă foto: adevarul.ro / ANM 

Publicitate

Galerie Foto

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233