dobroge.tv

Live

Loc de cearşaf, închiriat cu 200 de lei în Mamaia Nord - nu trebuie să depăşească 1,4 x 2 metri. Reprezentanţii complexului: Proprietarii apartamentelor sunt medici şi avocaţi, apreciază intimitatea

Loc de cearşaf, închiriat cu 200 de lei în Mamaia Nord - nu trebuie să depăşească 1,4 x 2 metri. Reprezentanţii complexului: Proprietarii apartamentelor sunt medici şi avocaţi, apreciază intimitatea
11 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

200 de lei pe zi trebuie să scoată din buzunar cei cei care doresc să-şi întindă cearşaful în faţa şezlongurilor, pe o plajă închiriată din Mamaia Nord. Pentru aceşti bani, turistul poate folosi un cearșaf de maximum 1,4 x 2 metri, în intervalul 08:30-20:00.

Tarifele pentru închirierea şezlongurilor arată astfel: 150 de lei pe zi două şezlonguri şi o umbrelă, pe primul rând dinspre apă, tarifele scăzând pe măsură ce rândul de şezlonguri este mai depărtat de mal. Cei care vor să stea pe prosop, lângă apă, trebuie să plătească 200 de lei pe zi pentru a putea să pună pe nisip, în faţa primului rând de şezlonguri, un cearşafcu dimensiunea de 1,4 pe doi metri.

Autorităţile nu se pot pune de acord dacă operatorul poate fi amendat sau nu

Patronul complexului rezidenţial din Mamaia Nord a explicat, pentru adevarul.ro, de ce a recurs la această taxă.

„Este o satiră la ce se întâmplă în România, este soluţia cea mai elegantă pe care am găsit-o în momentul de faţă. Întreaga idee este să descurajăm pe cei care vor să vină din afara complexului cu cearşaful, manele, bere şi seminţe. Noi avem un complex care este la un alt nivel faţă de ceea ce există în ţară. Avem proprietari aici care au plătit un preţ exclusivist şi beneficiază de nişte condiţii pe măsură”, spune reprezentantul companiei private, pentru sursa citată.

El a mai explicat că plaja închiriată de la Apele Române a fost amenajată astfel încât să aibă şi o parte de 30% din suprafaţă unde cei care vor să facă plajă cu cearşaful o pot face gratuit, aşa cum prevede legea.

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, susține că o fâșie de 5 metri plajă de lângă apă ar trebui să fie lăsată liberă pentru intervențiile de urgență, cum ar fi cele ale salvamarilor sau ale SMURD. Patronul complexului a declarat, pentru adevarul.ro, că cei cinci metri între apă şi zona de şezlonguri este respectată, dar dincolo de această limită s-au stabilit reguli proprii.

„De zece ani avem problema celor care vin din afară cu cearşaful şi se pun oriunde. Pe noi nu ne ascultă nimeni. Trebuie să ne certăm cu ei, să-i ridicăm de acolo. Acest tarif (200 de lei n.red.) s-a creat din două motive: avem persoane exclusiviste care vor să stea mai aproape de natură, nu vor să stea pe şezlong, ci pe cearşaf şi avem persoane care trebuie descurajate”, explică reprezentantul complexului, pentru adevarul.ro.

Bogdan Bola, fost șef al Administrației Bazinale Apele Dobrogea Litoral (ABADL), spune că scoaterea locurilor contracost pentru cearșafuri în primul rând de plajă nu este legală.

"Legal vorbind, operatorul de plajă nu are dreptul sub nicio formă să încaseze o asemenea sumă şi, sincer să fiu, nici fiscal vorbind nu cred că are cum să bage o asemenea sumă în contabilitate. Tu încasezi un ban pentru un serviciu: îmi oferă un şezlong, o umbrelă, dar tu nu îmi oferi mie nisipul, că nisipul este domeniu public al statului", a declarat Bogdan Bola, fost şef Apele Române, potrivit observatornews.ro.

Reprezentanţii complexului: Proprietarii apartamentelor sunt medici şi avocaţi, apreciază intimitatea

Într-un mesaj postat pe Facebook duminică seară, după ce măsura luată a provocat reacţii vehemente, reprezentanţii complexului rezidenţial Marina Surf de la nordul staţiunii Mamaia explică faptul că acesta „este un complex rezidenţial exclusivist, unde se pot achiziţiona apartamente doar cu recomandare şi odată cu acceptarea unor reguli clare de conduită şi bună convieţuire în cadrul complexului”.

„Proprietarii apartamentelor sunt în majoritate medici şi avocaţi care apreciază intimitatea în complex. Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, explică, pe reţeaua de socializare oficialii complexului Marina Surf.

Potrivit acestora „zona alocată pentru cearşafuri pe plaja Marina Surf este în suprafaţă de 30% din plaja închiriată, conform legii şi este gratuită”.

Sursă foto: adevarul.ro/Info Sud Est

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233