dobroge.tv

Live

Avioane Hornet canadiene, la Baza Mihail Kogălniceanu

Avioane Hornet canadiene, la Baza Mihail Kogălniceanu
27 august 2020
Redactia DTV

Un detaşament al Forţelor Aeriene Regale Canadiene va executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită sub comandă NATO la Baza Mihail Kogălniceanu. 

„În Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu este în curs de dislocare detaşamentul Forţelor Aeriene Regale Canadiene care va executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) alături de militari aparţinând Forţelor Aeriene Române, sub comandă NATO“, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale. 

Militarii români şi canadieni vor executa, în perioada septembrie-decembrie, misiuni cu aeronave CF-188 Hornet, F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR. Detaşamentul canadian este format din aproximativ 145 de piloţi şi membrii ai personalului tehnic, cu şase aeronave CF-188 Hornet. 

„Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forţelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate în 2017, 2018 şi 2019. De asemenea, militarii canadieni au mai executat o misiune în România, la Câmpia Turzii, în anul 2014. Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele canadiene. Dislocarea avioanelor CAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate“, a precizat MApN.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233