O nouă ambarcațiune rapidă de intervenție, în dotarea marinarilor militari
Șalupa rapidă de intervenție „Eugeniu Botez”, cu numărul de bordaj 522, a intrat vineri, 15 iulie, în serviciul Forțelor Navale Române, în compunerea Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu” din subordinea Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.
Cu această ocazie, a fost organizat un ceremonial militar și religios, în Portul Militar Brăila, în cadrul căruia nava a fost botezată, iar șeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Mihai Panait, i-a acordat comandantului Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu” primul pavilion al noii nave militare.
Șalupa de intervenție „Eugeniu Botez” va fi dislocată în Portul Militar Tulcea și va fi destinată executării unor misiuni pe Dunăre, pe canalele de legătură, în apele interioare, în zona lagunară și în zonele costiere. Ambarcațiunea are lungimea de 12 metri, lățimea de 3,8 metri și este construită pe un corp din aliaj de aluminiu. Aceasta poate transporta un echipaj format din opt persoane și două tone de materiale.
Principalele misiuni ale navei sunt de sprijin în acțiunile fluviale, de intervenție rapidă cu subunități de infanterie marină, cu specialiști EOD (lucrul cu explozivii) sau cu scafandri militari, acțiuni de patrulare în zona de desfășurare a acțiunilor militare, de evacuare a urgențelor medicale și de sprijin în misiunile de căutare și salvare executate în zona de responsabilitate.
Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, cu sediul comandamentului la Brăila, dispune de personal și capabilități pentru a-și îndeplini misiunile stabilite și angajamentele asumate de țara noastră în sistemul de securitate regională.
Sursă foto: navy.ro
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

