dobroge.tv

Live

REPORTAJ CU CAMERA ASCUNSĂ. Prețul la cazare, negociat de proprietarii de apartamente ca la piață, chiar pe marginea drumului: „De la 400 de lei vă fac 300”

19 iulie 2022

Prețul la cazare se negociază ca la piață. Pe orice margine de drum de la intrare în oraș și până în stațiunea Mamaia, proprietarii de apartamente sau case încearcă să „agațe” turiștii... cu cheia. Oferta se face pe loc, iar dacă un client este nemulțumit tariful scade imediat. Deși nu există o lege care să sancționeze această activitate, potrivit autorităților, totuși în ultima perioadă oamenii legii au intervenit în teren pentru prevenirea și menținerea acestui fenomen.

Publicitate

Reporter: Cât e cazarea pe noapte?

Proprietar: Câte nopți?

Reporter: Trei nopți.

Proprietar: 300 (de lei - n.red.) vă las, de la 400 (de lei - n.red.) vă fac 300 (de lei - n.red.). Dacă vreți mergem să-l vedem.

Așa se negociază cazarea pe litoral în Constanța. Această metodă de a închiria camerele este una veche, de care unii par să nu se desprindă. De cum intri în stațiunea Mamaia, prețul la cazare este ca la piață. Am încercat și noi să vedem care sunt condițiile oferite de acești proprietari de apartamente.

Proprietarii care flutură cheia de dimineața și până seara nu stau însă doar la intrarea în stațiune. Pe orice margine de drum care face legătura cu Mamaia sau cu șoselele naționale, vedem cum fiecare încearcă să atragă clienții cu cea mai bună ofertă.

Proprietar: Câte persoane sunteți?

Reporter: Două persoane.

Proprietar: Câte zile stați?

Reporter: Două nopți.

Proprietar: Două nopți, vă bag la mine.

Reporter: Dar cât costă pe noapte?

Proprietar: 200 de lei.

Pentru două persoane 300 de lei”, spune proprietara unui apartament.

Concurența este mare și între proprietarii de apartamente sau camere. Cu fiecare pas de plecare pe care potențialul client îl face, prețul la cazare scade. Iar dacă altcineva vine cu o ofertă mai bună, atunci tariful scade și mai mult. De pildă, doamna care inițial ne dădea locuința cu 300 de lei a lăsat imediat la preț când am vrut să plecăm.

250 pe seară e aici aproape, e mai aproape de plajă. Știți cu cât e mai scurtă perioada, cu atât e mai scump”, spune proprietara unui apartament.

Potrivit municipalității la acest moment nu există bază legală pentru a sancționa această activitate, însă în ultima săptămână atât Poliția Națională, cât și Poliția Locală a acționat în teren în scopul prevenirii și menținerii sub control a acestui fenomen.

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Cultură cu de toate

Retrospectivă

Reteta Sanatatii

Sarcina cu risc

Reteta Sanatatii

Boala paradontală

În centrul atenției

Cu Bogdan Papacostea

În centrul atenției

Discutăm titlurile zilei

În centrul atenției

Cu Bogdan Papacostea

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233