REPORTAJ CU CAMERA ASCUNSĂ. Prețul la cazare, negociat de proprietarii de apartamente ca la piață, chiar pe marginea drumului: „De la 400 de lei vă fac 300”
Prețul la cazare se negociază ca la piață. Pe orice margine de drum de la intrare în oraș și până în stațiunea Mamaia, proprietarii de apartamente sau case încearcă să „agațe” turiștii... cu cheia. Oferta se face pe loc, iar dacă un client este nemulțumit tariful scade imediat. Deși nu există o lege care să sancționeze această activitate, potrivit autorităților, totuși în ultima perioadă oamenii legii au intervenit în teren pentru prevenirea și menținerea acestui fenomen.
Reporter: Cât e cazarea pe noapte?
Proprietar: Câte nopți?
Reporter: Trei nopți.
Proprietar: 300 (de lei - n.red.) vă las, de la 400 (de lei - n.red.) vă fac 300 (de lei - n.red.). Dacă vreți mergem să-l vedem.
Așa se negociază cazarea pe litoral în Constanța. Această metodă de a închiria camerele este una veche, de care unii par să nu se desprindă. De cum intri în stațiunea Mamaia, prețul la cazare este ca la piață. Am încercat și noi să vedem care sunt condițiile oferite de acești proprietari de apartamente.
Proprietarii care flutură cheia de dimineața și până seara nu stau însă doar la intrarea în stațiune. Pe orice margine de drum care face legătura cu Mamaia sau cu șoselele naționale, vedem cum fiecare încearcă să atragă clienții cu cea mai bună ofertă.
Proprietar: Câte persoane sunteți?
Reporter: Două persoane.
Proprietar: Câte zile stați?
Reporter: Două nopți.
Proprietar: Două nopți, vă bag la mine.
Reporter: Dar cât costă pe noapte?
Proprietar: 200 de lei.
„Pentru două persoane 300 de lei”, spune proprietara unui apartament.
Concurența este mare și între proprietarii de apartamente sau camere. Cu fiecare pas de plecare pe care potențialul client îl face, prețul la cazare scade. Iar dacă altcineva vine cu o ofertă mai bună, atunci tariful scade și mai mult. De pildă, doamna care inițial ne dădea locuința cu 300 de lei a lăsat imediat la preț când am vrut să plecăm.
„250 pe seară e aici aproape, e mai aproape de plajă. Știți cu cât e mai scurtă perioada, cu atât e mai scump”, spune proprietara unui apartament.
Potrivit municipalității la acest moment nu există bază legală pentru a sancționa această activitate, însă în ultima săptămână atât Poliția Națională, cât și Poliția Locală a acționat în teren în scopul prevenirii și menținerii sub control a acestui fenomen.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

