dobroge.tv

Live

Se deschid restaurantele și instituțiile de cultură

31 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

În sfârșit își deschid porțile pentru clienți. Restaurantele, cafenele, cinematografele și teatrele își pot primi clienții de la 1 septembrie. Se vor păstra în continuare regulile de distanțare. La masă vor avea voie maximum 6 persoane, iar la cinema se va purta obligtoriu masca. Cinefilii nu vor avea voie cu popcorn, nachos sau suc în sală.

Hotărârea de Guvern privind starea de alertă a fost modificată astfel încât să fie permisă reluarea activităţii instituţiilor de cultură, dar şi a restaurantelor şi cafenelelor în spaţii închise.

Ludovic ORBAN, premierul României: "În Comitetul Național pentru Situații de Urgență am luat decizia să propunem reluarea activității instituțiilor de cultură, instituțiilor de spectacol, teatre, cinematografe, de asemenea reluarea activității pentru unitățile de servire a mesei: restaurante, cafenele și în spații închise. Reluarea activității se va face de la 1 septembrie"

A fost introdus și un prag privitor la nivelul de răspândire a virusului la nivel județean, este vorba de 1,5 la mie cazuri cumulate în ultimele 14 zile.

Ludovic ORBAN: "am lăsat posibilitatea comitetelor județene pentru situații de urgență dacă apare într-o localitate o creștere semnificativă peste 1,5 să aibă posibilitatea să restricționeze activitatea în localitatea respectivă, astfel încât să nu permitem răspândirea virusului și de asemenea și posibilitatea ca în județele unde indicatorul de 1,5 este depășit, dacă sunt localități unde nivelul de răspândire este sub 1,5, să se poată permite reluarea activității."

De asemenea, de la 1 septembrie va crește și numărul persoanelor care vor putea participa la diferite evenimente.

Însă totul se va desfășura cu respectarea tuturor regulilor de igienă și distanțare. Un angajat al fiecărei unități va efectua un triaj observațional. Mai mult decât atât, la cinematograf masca de protecție în interior este obligatorie și nu se vor putea cumpăra nimic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233