dobroge.tv

Live

„Ar trebui igienizat. E un pericol pentru copii”. Tunelul din Parcul Tăbăcărie s-a transformat într-un focar de infecție

04 august 2022

Tunelul care se află în Parcul Tăbăcărie și prin care trecea odată trenulețul plin cu turiști a ajuns acum un focar de infecție. Aici și-au făcut casă mai mulți oameni ai străzii. Este plin de gunoaie, iar mirosul din zona lui este insuportabil. Unii părinți susțin că tunelul este și un pericol pentru copii. Nu de puține ori, tinerii merg dintr-un capăt într-altul din curiozitate. Însă, imaginile sunt greu de privit. Cei care obișnuiesc să se plimbe prin parc spun că autoritățile ar trebuie să ia măsuri, deoarece siguranța copiilor poate fi pusă în pericol.

Publicitate

Uitați câte gunoaie aici”, spune un constănțean.

Gunoaie, mizerie și mirosuri greu de suportat. Așa arată tunelul din Parcul Tăbăcărie prin care cândva trecea trenulețul plin de turiști. Astăzi acesta este doar un focar de infecție și casă pentru mai mulți oameni ai străzii, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Haine vechi, resturi de mâncare, PET-uri, lenjerie, plastice, cutii de conserve și bucăți de fier desprinse din beton. Toate acestea au format un covor pe toată suprafața tunelului. Chiar și așa, câțiva oameni fără adăpost au găsit puterea de a-și amenaja în interior un culcuș, care să îi ferească de vremea rea. De cealaltă parte, părinții se tem pentru siguranța celor mici și susțin că ar trebui să fie luate măsuri.

Să-l închidă vara să facă curățenie. Ce așteaptă? Iarna? Eu nu sunt de acord cu nimic din ceea ce se întâmplă. Eu tot timpul sunt cu ochii pe copil”, spune o mămică.

Nu mi se pare ok. Atâta mizerie. E un loc de joacă, ar trebui igienizat, e un pericol pentru ei”, spune o constănțeancă.

Ar trebui să se ia măsuri cât mai repede posibil. De exemplu ei sunt foarte curioși să vadă tot ce e în jurul lor. Ar trebui închis temporar până se va remedia situația”, spune o constănțeancă.

Și nu este singura problemă din Parcul Tăbăcărie. Statuile sunt acoperite de graffiti, iar dacă vrei să te așezi pe o bancă va trebui să vii cu batista sau prosopul în geantă pentru a nu-ți murdări vestimentația. Așa a făcut și doamna din imagini. Măzgălelile de pe bănci devin și mai grave atunci când pe ele sunt scrise cuvinte obscene pe care le pot citi chiar și cei mici.

Constănțeancă: Foarte urât.

Reporter: Văd că stați pe ceva, v-ați pus dumneavoastră ceva să nu vă murdăriți?

Constănțeancă: Da, având pantaloni albi, am pus să nu ma murdăresc.

Reporter: Ce v-ați pus?

Constănțeancă: O batistă. Dar scriu prostii, ceva de nedescris. Mai trece un copil, clasa a III-a, a IV-a, a V-a. Citește, e ceva din cale afară.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea autorităților locale, însă până la finalul programului nu am primit niciun răspuns.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233