dobroge.tv

Live

Un jandarm constănțean aflat în timpul liber a împiedicat producerea unei tragedii: a urmărit un bărbat care s-a urcat beat la volan

Un jandarm constănțean aflat în timpul liber a împiedicat producerea unei tragedii: a urmărit un bărbat care s-a urcat beat la volan
05 august 2022
Redactia DTV

Publicitate

Joi, 4 august, în jurul orei 12.45, plt. adj. Julea Georgian, aflat în timpul liber, la momentul care se deplasa către domiciliu, a observat că dintr-un bar situat pe strada Seimeni din Cernavodă a ieșit un bărbat care mergea împleticit și care la momentul trecerii pe partea carosabilă s-a împiedicat, mai mai să cadă.

Aceste lucruri i-au atras atenția și a continuat să urmărească cu privirea persoana respectivă. Nu mică i-a fost mirarea când a văzut că bărbatul s-a oprit lângă o mașină Dacia Duster și se căuta în buzunare.

Atunci, Georgian a considerat că trebuie să facă ceva, deoarece situația se putea termina tragic pentru niste oameni nevinovați. Drept urmare s-a apropiat de bărbatul respectiv și i-a spus că nu este normal să se urce la volan dacă se simte rău sau a consumat băuturi alcoolice. Acesta l-a repezit, spunându-i că nu este treaba lui și să iși vadă de drum. Imediat după această conversație, bărbatul s-a urcat la volanul mașinii și a pornit motorul. În acel moment, Georgian a apelat Numărul Unic de Urgență „112” comunicând operatorului situația la care era martor. Cu toate că a fost văzut de către bărbatul de la volan Duster-ului că vorbește la telefon, acesta a pus mașina în mișcare deplasându-se sinuos pe șosea, când pe prima bandă, când pe contrasens

Fiind în apropierea mașinii proprietate personală, Georgian a plecat în urmărirea de la distanță a Duster–ului, comunicând în același timp poziția echipajelor de poliție care deja cautau mașina. După aproximativ 20 de min, timp în care Duster ul s-a plimbat pe străzile din Cernavodă, punând în pericol siguranța participanților la trafic și a persoanelor aflate în zonă prin manevrele făcute, în urma unui viraj la dreapta, conducătorul Duster-ului a pierdut controlul volanului, a lovit bordura, a urcat pe trotuar rămânînd imobilizat deoarece unul dintre cauciucuri a fost deteriorat. În foarte scurt timp, datorită indicațiilor primite, au sosit și echipajele de poliție care au trecut la aplicarea procedurilor specifice în asemenea situații”, transmit reprezentanții GJM „Tomis”.

În urma verificărilor făcute de către lucrătorii Poliției Cernavodă, persoanei respective i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui aurovehicul sub influența bauturilor alcoolice, acesta având 1,12 ml/ l alcool pur în aerul respirat.

Plt. Adj. Julea Georgian activează în cadrul Jandarmeriei din anul 1999, timp în care a fost recompensat de mai multe ori pentru modul exemplar în care își execută serviciul. De asemenea, acesta este cunoscut de către colegi și apropiați ca fiind o persoană corectă și dedicată meseriei de jandarm.


Sursă foto: GJM „Tomis”

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Gârbovirea duhovnicească

Cultură cu de toate

interviu integral RADU AFRIM

În centrul atenției

1 Decembrie 1918

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233