dobroge.tv

Live

Două mine, descoperite și detonate în România: „Recomandăm ca orice dispozitiv care pare a fi suspect și este remarcat, să fie raportat imediat”

05 august 2022
Publicitate

Detonarea unei mine nu este niciodată o misiune ușoară. Necesită mult antrenament și o pregătire desăvârșită. Scafandrii militari care au intervenit la distrugea minei active descoperită în apropiere de Eforie spun că obiectul explozibil a fost dus într-o zonă de siguranță și abia apoi detonat. Până în prezent, au fost descoperite peste 25 de mine active provenite din atacul Rusiei asupra Ucrainei. Dintre acestea, două au fost găsite în România, patru în Turcia, una în Bulgaria și aproximativ 20 în Ucraina.

În după-amiaza zilei de duminică a fost Alertat Serviciul de Luptă Permanent Intervenție EOD a fost alertat, descoperindu-se un dispozitiv exploziv în apă. Ne-am deplasat la locul incidentului, aproximativ două mile travers de Eforie Sud, unde am confirmat, într-adevăr, că acel dispozitiv este o mină marină de contact, de origine sovietică, produsă în perioada sovietică.

Am trecut la ducerea acesteia într-o zonă de siguranță, mai departe de litoral, iar după aceea am distrus în condiții de siguranță. În situația de față, într-adevăr a fost o mină marină de contact, am dus-o într-o zonă de siguranță pentru a nu afecta populația civilă și nici vreo clădire de pe litoral. Am amplasat încărcătura de distrugere și a fost detonată.

Într-adevăr, dispozitivul este periculos, el a fost conceput pentru a distruge o navă și a o scufunda, de aceea recomandăm ca orice dispozitiv care pare a fi suspect și este remarcat pe apă sau la litoral, să fie raportat imediat, astfel încât cei care sunt de specialitate să poată să vină, să-și dea cu părerea despre acel lucru și, dacă este un dispozitiv exploziv, să-l neutralizăm în condiții cât mai sigure pentru populație”, a declarat căpitan cdor. Mihai Iordache, locțiitorul șefului secției Scafandri de Luptă EOD.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233