dobroge.tv

Live

„Gradul de ocupare se apropie de cel maxim”. Cel mai aglomerat weekend de pe litoral: peste 150.000 de turiști sunt așteptați în aceste zile

05 august 2022
Publicitate

Luna august a aglomerat litoralul la cote maxime. Peste 150.000 de turiști au lăsat forfota din marile orașe și au dat fuga la mare: pe plaja nu mai ai loc să arunci un ac, iar unitățile de cazare sunt pline. Hotelierii au pregătit oferte pentru toate buzunarele, așa că românii au profitat de ocazie și au venit în concediu pe litoral. Camerele s-au dat imediat, iar cei care au sosit pe litoral fără cazare cu greu au mai găsit un loc liber. Mercurul a urcat în termometre până la 30 de grade Celsius iar apa mării a fost astăzi numai bună pentru răcorit.

Hotelierii de pe litoral sunt primii care-si freacă mâinile de bucurie pentru că turiștii au dat năvală în stațiuni. August e luna vacanțelor și pentru românii care lucrează în străinătate și pentru cei din țară. Potrivit agenților de turism se anunță cel mai aglomerat weekend din acest sezon estival.

Ne apropiem de primul weekend cu 100% grad de ocupare. Ei bine, acesta este. Mai ales că am intrat în luna august, luna consacrată pentru vacanțe și așa cum era și firesc, iată că am ajuns la acest 100% grad de ocupare”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

În acest moment cu greu mai găsim disponibilități pe litoralul românesc. Gradul de ocupare se apropie de cel maxim. Avem undeva între 95-97% astăzi. Este cel mai aglomerat weekend din anul acesta”, a declarat Ștefan Necula, agent de turism.

Încă de la primele ore ale dimineții în hotelurile din stațiunea Mamaia a fost forfotă. Turiștii din toate colțurile țării au venit pe litoral pentru a petrece câteva zile la mare. Numărul mare îi bucură și pe hotelieri. Nu o spunem noi, ci o arată cifrele. În mai toate unitățile de cazare, gradul de ocupare este de aproape 100%.

Capacitatea hotelului este de 100% în momentul de față și pentru noaptea aceasta și pentru zilele următoare”, a declarat Victor Holban, manager hotel.

Într-adevăr acum a început sezonul estival cu adevărat. Avem un grad de ocupare de peste 90% și este aglomerat, turiștii se simt bine, este foarte bine”, a declarat Filis Curtseit, hotelier.

Față de anul trecut când turistul stătea patru nopți de cazare pe litoral anul acesta avem și nouă zile de cazare. Avem și turiști care plătesc cu voucherele de vacanță”, a declarat Iolanda Nanu, hotelier.

Ofertele de pe litoral pentru acest weekend sunt și ele atractive. Însă, mulți preferă pachetele all inclusive. Și asta pentru că au la dispoziție tot ceea ce au nevoie. Pe lângă cele trei mese pe zi, turiștii mai primesc și gustări, au acces gratuit la piscină și șezlong pe plajă. În aceeași ofertă mai sunt incluse și multe alte beneficii.

Pentru pachetul de all inclusive o cameră poate ajunge la în jur de 900 și puțin de lei: mic dejun, prânz, cină, o masă intermediară tip brunch, două șezlonguri la plajă și parcare gratuită”, a declarat Victor Holban, manager hotel.

Pornim de la 550 de lei de persoane, cazare cu ultrallinclusive iar în cadrul acestui pachet, turiștii beneficiază de cele trei mese principale, gustări între mese, barul de pe plajă, barul de la piscină, minibarul din cameră și foarte mult divertisment atât pentru copii cât și pentru adulți”, a declarat Filis Curtseit, hotelier.

Sunt și turiștii care au preferat pachetele standard. Și-au rezervat doar o cameră cu mic dejun inclus. Preferă să meargă să mănânce în altă parte, iar astfel se mai și plimbă. Tarifele la cazare pleacă în stațiunea Mamaia de la 250 de lei pe noapte. Prețul crește însă, în funcție de serviciile pe care și le dorește clientul.

Ca și prețuri pornesc de la 211 lei pe noapte la un hotel de două stele, iar la un hotel de trei stele de la 236 de lei”, a mai declarat Ștefan Necula, agent de turism.

În timpul săptămânii avem la ofertă „happy august” de 580 de lei camera dublă iar pe weekend avem 650 de lei”, a mai declarat Iolanda Nanu, hotelier.

Unii operatori economici de pe litoral sunt mulțumiți și speră ca măcar acum să reușească să-și mai recupereze din pierderile înregistrate de la începutul sezonului estival și până acum. Alții sunt sceptici și spun că șansele pentru a mai recupera ceva sunt mici.

Din păcate nu vom puteam recupera pierderile primei jumătăți de vară mai ales în stațiunea Mamaia unde acolo unde scăderea a fost ceva mai mare, dar trebuie să spunem că un număr mai mic de turiști români se află în acest moment în toate stațiunile din România și nu doar pe litoral”, a mai declarat Corina Martin, agent de turism.

Sezonul estival a început într-adevăr cu pași mici dar siguri. Nu se compară cu anii din urmă. Cererile nu sunt la fel de mari ca și anii din urmă, dar pe weekend suntem 100% cu grad de ocupare”, a mai declarat Iolanda Nanu, hotelier.

În weekend-ul de Sf. Mărie hotelierii se așteaptă la un nou val de turiști. În majoritatea unităților de cazare din stațiunea Mamaia de abia mai găsești o cameră liberă. Mulți turiști vor să vină la mare și pentru a participa la Ziua Marinei Române.

Deja avem 90% din gradul de ocupare ocupat pentru weekendul următor. Mai avem doar 10% care cu siguranță, în câteva zile, se epuizează”, a declarat Victor Holban, manager hotel.

Stațiunile preferate rămân și pentru acest weekend: Eforie Nord, Mamaia, Neptun și Olimp.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233