dobroge.tv

Live

Rompetrol dotează unitatea medicală din Corbu cu echipamente de oftalmologie

10 august 2022
Redactia DTV

Publicitate

Rompetrol în parteneriat cu Asociația Dăruiește Aripi a achiziţionat şi donat aparatură medicală pentru centrul de sănătate din comuna Corbu, Constanţa, valoarea investiţiei ridicându-se la 115.000 lei. Cabinetul de oftalmologie, echipat complet pentru servicii medicale de calitate, va deservi cei 6.500 de locuitori ai satelor Luminiţa, Vadu şi Corbu.

Platforma Petromidia reprezintă un pilon economic de stabilitate pentru regiune, un angajator de top al judeţului Constanţa, un mare contribuabil la bugetul local, un investitor constant şi un partener pentru comunităţi. Avem 2000 de colegi care lucrează pe platformă, din care 135 locuiesc în comuna Corbu, iar prin acest proiect ne adresăm şi lor, şi tuturor celor care au nevoie de servicii de medicale pe plan local”, a declarat Felix Crudu, director Rompetrol Rafinare.

Cabinetul medical din Corbu a fost reabilitat recent de primărie şi dotat anul trecut, printr-o investiție Rompetrol, cu paturi, ecograf portabil, monitor funcţii vitale, defibrilator, tărgi, concentrator oxigen, aparate EKG, sterilizator.

În judeţul Constanţa, anul acesta, compania deruleaza mai multe proiecte de investiții în comunitate – la spitalul Județean Constanța a fost modernizată unitatea de primiri urgențe, precum și compartimentul post-operator obstretică-ginecologie, sunt în curs de reabilitare locuințele protejate din Lazu, în parteneriat cu DGASPC, iar la Năvodari urmează inaugurarea unității de radiologie, a laboratoarelor de imunologie si microbiologie, după o investiție de peste 300.000 USD. Până la sfărșitul acestui an mai sunt planificate și alte investiții în sănătate.

Anual, compania investește peste 500.000 USD pentru proiecte la nivel local, în regiunea Dobrogea, prin diferite parteneriate cu asociații, unități medicale, școli și autorități locale. Din proiectele anterioare amintim - dotarea Spitalului Judeţean Constanţa cu paturi de terapie intensivă şi întreaga aparatură medicală necesară pentru îngrijirea pacienţilor la standarde înalte, carburant pentru asigurarea transportului cadrelor medicale şi îngrijirea pacienţilor oncologici (prin Asociaţia Dăruieşte Aripi), carburant pentru Serviciul de Ambulanţă Constanţa, uniforme şi echipamente de training pentru ISU Dobrogea, dar şi sprijin pentru buna desfăşurare a cursurilor online, prin asigurarea infrastructurii tehnice necesare (videoproiectoare, laptopuri, microfoane, căşti, internet) în 14 şcoli din mediul rural din judeţ, pentru 3000 de copii.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Omul nou

Reteta Sanatatii

Detartrajul dentar

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233