dobroge.tv

Live

Dr. Petru: „Constănțenii pun mare preț pe sănătatea dentară și calitatea implanturilor”

Dr. Petru: „Constănțenii pun mare preț pe sănătatea dentară și calitatea implanturilor”
10 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Am discutat cu Dr. Petru pentru a obține o imagine de ansamblu asupra stomatologiei constănțene, urmărind gradul de informare și interesul oamenilor pentru menținerea unei danturi sănătoase, precum și soluțiile existente privind reabilitarea acesteia.

Importanța sănătății dentare este incontestabilă, numeroase studii demonstrând legătura directă a acesteia cu stare generală de sănătate și cu stima noastră de sine. Am dorit să aflăm cât de importantă este sănătatea dentară pentru constănțeni și care este nivelul serviciilor stomatologice din oraș, raportându-ne la o procedură absolut necesară atunci când vine vorba de refacerea danturii: implantul dentar. Am discutat cu Dr. Petru, medic implantolog și specialist în protetică dentară, din Constanța.

Ce înseamnă un implant de calitate?

Pentru pacient, un implant de calitate oferă ca rezultat o dantură fără probleme, cu un aspect estetic satisfăcător, fără risc de inflamație ori durere. De asemenea, un factor deosebit de important îl reprezintă și funcționalitatea acestuia pe termen lung.

Pentru a asigura aceste rezultate, noi, medicii, acordăm o mare atenție mai multor factori. Primul este legat de calitatea implantului folosit, apoi a tehnicilor specifice de integrare. Din fericire, datorită evoluției materialelor și a tehnologiei mijloacelor de implantare, există acum variante potrivite pentru fiecare pacient, indiferent de particularitățile oaselor maxilarelor.

Un alt aspect deosebit de important datorat tehnologiei de ultimă generație și specialiștilor foarte bine pregătiți este simplificarea procedurii, care a devenit rapidă, precisă și nedureroasă. Implanturile dentare reprezintă acum o soluție minim invazivă ce oferă rezistență pe termen lung, fără riscuri postchirurgicale legate de slăbirea sau fracturarea șuruburilor ori a implanturilor, retracție gingivală sau periimplantita. În plus, acestea bifează numeroase avantaje care se resimt încă de la inserare, oferind un grad impresionant de stabilitate încă din faza inițială. Legat de inserare, aceasta se realizează prin proceduri minim invazive de incizie, decolare și grefare osoasă.

Nu în ultimul rând, punem accent pe respectarea practicilor de întreținere și pe implementarea unei rutine de igienă dentară corespunzătoare.

Sinergia tuturor acestor factori permite reabilitări dentare de cea mai bună calitate, la înălțimea așteptărilor pacienților noștri”, spune dr. Petru,medic implantolog și specialist în protetică dentară.

Cum ați descrie pacientul constănțean din punct de vedere al educației stomatologice? Credeți că sănătatea orală reprezintă o prioritate pentru acesta?

Din experiența clinicii noastre de până acum, un lucru e clar: constănțenii pun mare preț pe sănătatea dentară și calitatea implanturilor. De când suntem în Constanta, am dus la bun sfârșit foarte multe implanturi dentare. Acest lucru ne face să fim încrezători că exista o educație solidă în ceea ce privește importanța unui zâmbet sănătos iar nevoile pacienților noștri ne motivează să oferim o gamă completă de servicii adaptate acestora”, spune dr. Petru.

Care sunt serviciile oferite de Clinica Dr. Petru din Constanta?

Suntem specializați în implantologie, însă avem și departament de stomatologie generală, ortodonție, urgențe stomatologie, estetică dentară și dispunem și de radiologie 3D”, a mai spus dr. Petru.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233