dobroge.tv

Live

ANI sesizează Parchetul în legătură cu fostul manager al Ambulanţei Constanţa: este acuzat de conflict de interese după ce şi-a angajat soţia în cadrul Serviciului

ANI sesizează Parchetul în legătură cu fostul manager al Ambulanţei Constanţa: este acuzat de conflict de interese după ce şi-a angajat soţia în cadrul Serviciului
10 august 2022
Redactia DTV

Publicitate

Fostul manager al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Laurenţiu Bădescu, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia în cadrul Serviciului, în acest caz fiind sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deoarece există indicii că fostul director a săvârşit infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. De asemenea, alte două persoane cu funcţii de conducere din sistemul medical au fost declarate incompatibile, scrie news.ro.

Agenţia Naţională de Integritate a transmi miercuri că soţia fostului manager al SAJ Constanţa Laurenţiu Bădescu a obţinut în perioada cât a fost angajată la SAJ venituri de aproape 800.000 de lei.

În perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanţa (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soţiei sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical şi auxiliar din cadrul S.A.J. Constanţa, aceasta obţinând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 Lei.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006”, a precizat ANI.

Totodată, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Laurenţiu Bădescu a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane întrucât în exercitarea atribuţiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţia sa.

De asemenea, inspectorii de integritate au mai constatat că Georgios Katsiaounas, fost manager interimar al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu - Rusescu” s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 noiembrie 2020 – 26 august 2021, întrucât a deţinut şi exercitat simultan funcţiile de Manager interimar al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu - Rusescu” şi administrator a două societăţi comerciale.

Un alt caz este cel al lui Lucian Ştefan Miron, director medical – membru al Comitetului director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, acuzat de ANI că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2020 - 02 aprilie 2021, întrucât a exercitat simultan funcţiile de membru al Comitetului director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva (director medical) şi administrator al unei societăţi comerciale.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Omul nou

Reteta Sanatatii

Detartrajul dentar

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233