dobroge.tv

Live

Prieteni și dincolo moarte: Lucian ar fi încercat să-l salveze pe Aurel, dar au murit împreună. Lacrimi amare pentru cei doi tineri înecați la Costinești

Prieteni și dincolo moarte: Lucian ar fi încercat să-l salveze pe Aurel, dar au murit împreună. Lacrimi amare pentru cei doi tineri înecați la Costinești
11 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Două familii din județul Vaslui trec prin momente cumplite după ce băieții lor au murit, împreună, în valurile mării, la Costinești. Aurel și Lucian au intrat în apă marţi seară şi nu au mai reuşit să ajungă la mal. Autorirăţile i-au căutat de atunci în fiecare zi, dar şansele ca ei să fie găsiţi în viaţă erau minime. Cu toate acestea, toţi cei care i-au cunoscut pe cei doi prieteni sperau într-o minune.

Din păcate, azi dimineaţă, autorităţile au fost alertate că trupul unui tânăr se află prins între stabilopozi, în capătul digului de la Costinești, zona Olbelisc. Pompierii au confirmat că este vorba despre unul din tinerii daţi dispăruţi. Trupul lui Lucian nu a fost încă găsit de autorități.

CITEȘTE ȘI: Încă un tânăr a sfârşit în valurile mării. Aurel muncea să-şi întreţină familia, ''un băiat deştept, cuminte'': ''Erai cel mai bun copil, cel mai respectat, cel care a vrut să aibă un viitor frumos''

Lacrimi după moartea lui Aurel

Moartea fulgerătoare a lui Aurel i-a îndurerat familia și prietenii. Mesajele de condoleanțe curg pe rețelele de socializare.

„Erai cel mai bun copil, cel mai respectat, cel care a vrut sa aibă un viitor frumos, te-ai ajutat singur și singur ai fost, îmi pare rău ca nu am avut destul timp pentru a vorbi mai multe, noi te iubim. Dumnezeu să te ierte și sa aibă grija de tine, drum lin la ceruri suflet curat”

„Ai plecat lăsând o durere imensa în sufletul meu! Nu am cuvinte, iar lacrimile sunt de prisos! Dumnezeu a luat cel mai bun suflet de-a dreapta sa , lăsând cea mai grea povara pentru mine ! Drum lin spre ceruri prieten drag și înger!”

„Nu o să te uităm niciodată, o să mă rog la Dumnezeu zi și noapte să fii bine acolo sus te-ai dus, ai lăsat un gol imens în sufletul nostru al tuturor pentru că noi cu toții te iubim, nu o să se schimbe niciodată asta, îmi pare rău că nu am fost prezentă ultima dată când m-ai invitat să ne vedem, nu am știut că o să fie ultima dată, nu te-aș fi lăsat niciodată să pleci, Dumnezeu să te odihnească în pace sufletul meu mic”

O rudă de-a lui Aurel P. a postat un mesaj dureros pe Facebook când a aflat vestea că acesta a dispărut în valurile mării.

„Nu pot să cred, Aurel, unul din băieți, e finul meu. E student la Iași și in vacanță, era plecat de 2 săptămâni la muncă pentru ca el întreținea familia, in fiecare vara făcea bănuți, le cumpara lemne de foc,porumb pentru iarna are o familie numeroasa și cu probleme. Era olimpic, un băiat deștept, cuminte, nu a pus băutura in gura in viata lui. Din bursa de merit întreținea familia. Nu mai judecați oameni buni dacă nu știți povestea lui de viaţă. Aurel, dragule, a înmărmurit toată comunitatea. Fa o minune, Doamne, te rugam. O familie cu probleme de sănătate, era cel mai mare dintre frați și era sprijinul lor. Oameni buni, numai judecați oamenii bunul Dumnezeu și Măicuța Domnului o sa le poarte de grija!”, a scris Elena B., pe Facebook.

Lucian ar fi încercat să-și salveze prietenul

Înainte să jigniți gândiți, acești 2 copii munceau în Costinești, au intrat în apă nici măcar până la burta, iar unuia i s-a făcut rău și l-a luat, valul iar celălalt s-a dus după el, cel care a încercat să salveze a înotat o oră cu gândul că va veni cineva să îl salveze doar că nu a avut cine, Lucian A. este cel care și-a dat viața pentru celălalt băiat”, a scris Alex D.

Mesaje de condoleanțe au fost postate pe rețelele de socializare și de către prietenii lui Lucian, care sunt în stare de șoc după aflarea cumplitei vești.

„Veșnic în sufletele noastre, prea devreme, mult prea devreme. Dumnezeu să vă ierte”

„Văzusem știrea dar nu știam că este vorba despre tine... nu mă așteptam la o astfel de veste.. mi-ai fost coleg de muncă dar mai presus de toate mi-ai fost prieten.. ai știut mereu cum să mă încurajezi atunci când nu mă simțeam bine.. deși aveai și tu durerile tale mereu erai cu zâmbetul pe buze și îi făceai și pe ceilalți să zâmbească și să uite de probleme.. acum nu îți vom mai putea vedea zâmbetul niciodată.. ai plecat mult prea devreme! Drum lin către cer și condoleanțe familiei!”

Au dispărut în mare marţi seară

Primele informații despre dispariția celor doi tineri au venit pe 9 august, în jurul orei 9 și jumătate seara. Cineva de pe plaja din Costinești a anunțat că două persoane care înotau în larg nu ar mai fi ajuns la țărm. Era vânt, valuri erau mari, iar curenți puternici.

În căutarea celor doi tineri fost trimise două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă și Agenției de Salvare a Vieții pe Mare, dar și un echipaj SMURD de la ISU „Dobrogea”, deși nimeni nu anunțase oficial lipsa sau dispariția celor două persoane.

Căutările au fost reluate şi miercuri dimineaţă. De asemenea, tot miercuri a venit și vestea care confirma dispariția celor doi. Misiunea a fost însă îngreunată din cauza vântului puternic. Salvamarii au susținut că este foarte greu să-i găsească pe cei doi. Valurile sunt mari, iar pe fund de abia se poate vedea ceva.

Cei care fac plajă la Costinești au auzit ce s-a întâmplat seara trecută. Și pentru că miercuri valurile au fost mari și curenții puternici, majoritatea turiștilor au înțeles pericolul și au stat pe nisip la soare. Nu au vrut să intre deloc în apă nici măcar puțin cu picioarele la mal. Vor o vacanță în siguranță au susținut turiștii.

De la începutul acestei săptămâni patru persoane, printre care și un salvamar care a încercat să salveze un turist, au murit înecate în valurile furioase. Alți zeci de turiști care au ignorat steagul roșu au fost salvați în ultima clipă, de salvamari.


Sursă foto: Facebook / ISU Dobrogea

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233