dobroge.tv

Live

Crește numărul cazurilor de COVID-19 la Constanța. Medicii recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate

11 august 2022
Publicitate

Incidenţa în municipiul Constanţa a depăşit pragul de 6 la mia de locuitori. În fiecare zi în cabinetele medicilor de familie, în spitale sau chiar prin serviciul de ambulanță zeci de pacienți sunt depistați pozitiv. Deși simptomele nu sunt la fel de grave ca în valurile anterioare, totuși doctorii recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate și igienizarea periodică a mâinilor.

Numărul cazurilor de COVID-19 crește de la o zi la alta. Masca de protecție a început din nou să apară pe stradă. Tot mai mulți constănțeni o poartă pentru a se proteja. Le este frică și nu vor să se îmbolnăvească, mai ales că o parte dintre aceștia fie au trecut deja prin boală, fie au avut o persoană în familie infectată cu SARS-CoV-2.

„Mi-e teamă, sigur, de-aia mă și protejez că nu știi de unde vin microbii”, spune o constănțeancă.

„Eu o port întotdeauna indiferent, o port ca să mă protejez”, spune un constănțean.

„Suntem în vârstă și avem nevoie de protecție”, spune o constănțeancă.

„Am bolnavă soția și pentru ea”, spune un constănțean.

Însă, nu toți se tem. Sunt și constănțeni care nu consideră necesară masca se protecție, mai ales în aer liber.

„Nu mi-a fost teamă nici înainte și nici acum. Deși m-am vaccinat cu cele două atunci, dacă va fi musai, da, mă voi vaccina iar”, spune o constănțeancă.

„Nici n-am purtat-o și nici n-o port. Am făcut analiza de două ori și au ieșit bune, pentru ce să o port?”, spune un constănțean.

„De regulă o port așa când intru în supermakerturi, dar așa pe stradă nu e...”, spune un alt constănțean.

La Spitalul Județean de Urgență din Constanța în acest moment situația nu este alarmantă. Cei care sunt internați prezintă simptome ușoare spre medii.

43 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt internați în prezent în cadrului Spitalului de Urgență Constanța. Este vorba despre 15 copii și 28 de adulți, dintre adulți patru primesc îngrijiri de specialitate la Terapie Intensivă”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

De asemenea, în ultimele 24 de ore peste 100 de constănțeni au apelat numărul de urgență pentru testarea la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost 431 de apeluri la serviciul de ambulanță, iar dintre acestea 119 au fost pentru testări la domiciliu”, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanța.

Mai mult, nici interesul pentru imunizare nu mai este așa de mare. În luna iulie, puțini peste 1.000 de doritori au solicitat o altă doză de vaccin. Acesta este posibil și unul dintre motivele pentru care o parte dintre constănțeni s-au îmbolnăvit, susțin unii medici.

În luna iulie pe raza județului Constanța, s-au vaccinat ceva mai mult de 1.500 de oameni, ceea ce menține rata de vaccinare din județul nostru la nivel național”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Chiar dacă valul șase nu este la fel de sever ca cele anterioare, totuși la cabinetele medicilor de familie apar în fiecare zi cazuri, iar doctorii vin cu o serie de recomandări.

Nu numai că sună, vin la cabinet, le facem teste, sunt cazuri destul de multe, cam două-trei cazuri pe zi. Cel mai important să purtăm masca în spațiile aglomerate, este cea mai bună măsură de prevenție, să ne igienizăm pe mâini, să ne spălăm cât mai des și să fim atenți la cei din jur”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Pe lângă medicii de familie, oamenii mai pot cere ajutor și la centrele de evaluare existente în județ.

Statistic vorbind putem spune că ne aflăm într-o fază de platou a acestui val șase. Pe lângă medicii de familie, există centre de evaluare la nivelul județului, în Mangalia, în Medgidia și în Constanța la Spitalul de Boli Infecțioase, la Spitalul Militar și la Spitalul de Pneumologie, centre în care personalul medical aferent poate prescrie tratamentul necesar”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

La nivelul municipiului incidența s-a dublat în ultimele zile. În oraș aceasta ajuns la 6.34 la mia de locuitori, iar la nivelul județului la 8,31.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233