dobroge.tv

Live

Steagurile arborate de salvamari, între enigmă și nepăsare: tot mai mulți turiști se avântă în valurile mării

11 august 2022
Publicitate

Pe unele plaje a fost și astăzi arborat steagul roșu. De la începutul sezonul estival și până în prezent zeci de persoane s-au înecat în mare. Mai grav este că mulți dintre turiști încă nu știu semnificația steagurilor. Ba mai mult, unii sunt și recalcitranți atunci când salvamarii încearcă să-i scoată din apă dacă se îndepărtează de mal. În ultimele zile, valurile au fost mari, iar curenții foarte puternici. Salvamarii trag un semnal de alarmă și îi roagă pe turiști să asculte de ei, de indicațiile lor, dar și să respecte semnificația steagurilor de la foișoare.

Turist: Galben cu roșu.

Reporter: Și ce înseamnă?

Turist: Să fim precauți nu? Iar la roșu nu se intră în apă. Intri, vii să prinzi briza mării, să te uzi puțin la picioare dar totuși să te duci departe, în larg, la ora aia nu prea este ok. Într-adevăr se poate întâmpla dar dacă nu se ține cont de steaguri și de ce spun salvamarii se întâmplă.

***

Turist: Galben cu roșu este atenție pentru scăldat, nu ai voie mai departe și celălalt tot la fel.

Reporter: Și cel galben simplu?

Turist: Atenție, pericol pentru ...

Sunt curenți puternici. În momentul în care încep să-i tragă în larg, oamenii intră în panică și atunci o să fie foarte greu de intervenit”, a declarat Gabi Culea, șeful salvamarilor din Mamaia.

Cea mai mare problemă este educația. Încă o dată o spun: educația. De acolo pleacă totul. Nu avem ce să facem mai mult de atât: avertizăm, chemăm înapoi la mal, dăm cu portavocea, spunem clar „Atenție! Steagul roșu este arborat. Supravegheați permanent copii! Nu intrați în mare! Pericol de înec!” Însă, nu degeaba. N-are nicio legătură”, a declarat Cristi Bocănilă, salvamar Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233