dobroge.tv

Live

Încă un pas mic spre normalitate. Indicele ROBOR continuă să scadă

Încă un pas mic spre normalitate. Indicele ROBOR continuă să scadă
12 august 2022
Redactia DTV

Publicitate

Indicatorul ROBOR, cu maturitate de 3 luni și respectiv 6 luni a scăzut vineri de la 8,02 la 7,98, în vreme ce cotația la 6 luni a coborât de la 8,19 la 8,13, arată datele publicate de Banca Centrală. Analiștii din cadrul CFA România (Chartered Financial Analyst) estimează pentru finalul anului un nivel al ROBOR 3M la 7,95% și un curs al euro de 5.02 lei.

ROBOR-ul - Romanian Interbank Offer Rate, este rata de referință a pieței monetare interbancare pentru depozitele plasate, denumită în acest fel începând cu noiembrie 2007.

ROBOR-ul  intră în componența formulei de calcul a dobânzilor variabile la creditele bancare, atât pentru persoane fizice, cât și juridice. Această modalitate de stabilirea a dobânzilor variabile a intrat în vigoare în anul 2010, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a OUG 50/2010. Potrivit Hotnews, dintre ratele ROBOR stabilite pe piața monetară interbancară, cele mai urmărite sunt cele stabilite pentru 3 luni și 6 luni, acestea fiind, de fapt, ratele care intră în componența ratelor de dobândă variabile. ROBOR a devenit tot mai popular odată cu creșterea ponderii creditelor acordate în lei.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Comentologie

cu Manu Nistor

Comentologie

cu Manu Nistor

Comentologie

cu Manu Nistor

În centrul atenției

Discutăm titlurile zilei

Lumina lui Hristos

Iubirea care ucide

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233