dobroge.tv

Live

Jocuri marinărești în Portul Turistic Tomis, de Ziua Marinei: 15 studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” s-au întrecut în abilități

15 august 2022
Publicitate

Concursuri de tras la parâmă, aruncatul bandulei sau alergatul în sac. Acestea au fost doar câteva dintre probele la care s-au întrecut astăzi, de ziua lor, marinarii români, în fața zecilor de mii de oameni veniți în Portul Turistic Tomis. Startul jocurilor marinărești a fost dat de Zeul Neptun, iar atmosfera i-a încântat pe toți cei prezenți, dar mai ales pe cei mici, care au luat parte la distracție. În paralel pe mare, a avut loc defilarea navelor militare care au navigat până la Midia și înapoi pentru a putea fi văzute de către turiștii și constănțenii aflați pe plajă.

Zeci de mii de oameni s-au adunat în Portul turistic Tomis încă de dimineață și sunt nerăbdători să vadă activitățile marinarilor. De pe acest tron Zeul Neptun va da startul jocurilor marinărești, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

15 studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” s-au întrecut în abilități și i-au încântat pe cei prezenți.

Jocurile marinărești au scopul de a le îmbunătăți marinarilor rezistența fizică, echilibrul și dexteritatea pentru îndeplinirea cu succes a îndatoririlor.

Jocuri cum ar fi concursuri de tras la parâmă între două echipe de marinari. Aruncatul bandulei la punct fix. Bandula este acel obiect care în momentul acostării, în momentul în care o navă se apropie de cheu, se aruncă marinarilor care sunt la cheu. Concursuri de alergare în sac care țin de echilibrul marinarilor, dar și o probă de dexteritatea cum ar fi concursul de alergare cu oul în lingură”, a declarat căpitan Ștefan Scutelnicu, ofițer secund la Nava ,,Școală Mircea”.

Adulții, dar mai ales copii, au fost fascinați de prezența Zeului Neptun, dar mai ales de jocurile marinarilor.

Foarte interesant, foarte frumos, spectaculos și specific sărbătorii pe care o celebrăm astăzi”, spune o turistă.

Da, mi-au plăcut și mai ales la provocarea cu ouă”, spune o fetiță.

Este totul foarte interesant mai ales pentru cei mici, am un băiețel de trei ani care e ochi și urechi la tot ce se întâmplă. Este pentru prima dată când participăm, suntem din Botoșani și ne pare tare bine că am rămas și azi”, spune o turistă.

Foarte frumos, este pentru prima dată când vin, venim de la mare distanță, din Spania, băiețelul meu s-a împrietenit cu un marinar, este foarte frumos”, spune o altă turistă.

La finalul probelor marinarii i-au invitat pe cei mai mici să li se alăture la jocuri și să se distreze.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233