dobroge.tv

Live

Mai multe străzi din Constanța și Mamaia, inundate după ploaia torențială. Constănțenii și turiștii fac haz de necaz: „Te-ai spălat pe picioare”

16 august 2022
Publicitate

Ploaia de luni după amiază a făcut prăpăd în stațiunea Mamaia. Vijelia a adus averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri grindină. În decurs de numai o oră orașul s-a umplut de apă, în unele zone cantitatea ajungând chiar și la 70 de litri pe metru pătrat. Astăzi, la 24 de ore distanță, încă se vedeau urmările furtunii.

Ploaia de luni după-amiază a lăsat urmări în orașul Constanța. Chiar la intrare în stațiunea Mamaia, la o zi distanță, pe anumite porțiuni asfaltul era încă acoperit de apă. Pe băiatul din imagini l-am găsit în apropierea telegondolei de la intrarea în stațiunea Mamaia. El a mers pe trotinetă și până la destinație și-a udat încălțările și a fost stropit de mai mulți șoferi.

Pentru mine nu e așa de ok, eu vin din Mamaia cu trotineta și mă stropește lumea cu apă. Dacă se poate face ceva, Primăria. Eu ocolesc, că nu am ce să fac”, spune tânărul.

Și nu este singurul care a avut de suferit din cauza acestei situații. Turiștii sunt de părere că ar fi trebuit să fie montate sisteme de scurgere a apei ori canalizări care să colecteze toată cantitatea de apă.

S-ar putea să fie și canalizările de vină. S-ar putea să fie și ele pentru că ploaia a fost torențială. Nu a plouat jumătate de zi și nici măcar o oră. În jumătate de oră a dat o cantitate foarte mare de apă”, spune o turistă.

Vorbeam cu soția: Putem să trecem încolo, la trecerea de pietoni? Trebuie să ocolim. Ar trebui să fie o scurgere, dar nu am văzut. Am venit cu soția, dar nu am văzut o canalizare. Așa că s-a strâns apa”, spune un turist.

Și pentru șoferi a fost dificil, mulți dintre ei fiind nevoiți să-și parcheze mașinile direct în apă.

Turiștii, dar și constănțenii trebuie să fie atenți atunci când parchează pe bulevardul Mamaia, în apropierea Pavilionului Expozițional, deoarece parcarea este încă plină de apă, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Nu, nu vreau să comentez”, spune un turist.

Nici pentru pietoni situația nu este mai plăcută. Tot la intrarea în stațiunea Mamaia, multe alei pietonale sunt încă inundate.

Ploaia de ieri a lăsat urmări și pe unele trotuare din municipiul Constanța. Astfel, pietonii au doar două variante: fie merg direct prin apă, fie pe carosabil, acolo unde speră să nu-i lovească vreo mașină, mai transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

Super, păi nu ai pe unde să treci, numai prin apă. Te-ai spălat pe picioare”, spune un turist.

În timpul ploii de luni după amiază, pe rețelele de socializare au fost postate numeroase clipuri cu inundațiile din Constanța.

Luni după-amiază ploaia torențială a inundat mai multe zone din orașul Constanța. Au căzut 70 de litri pe metru pătrat, iar pe anumite artere de circulație, mașinile abia au mai putut înainta prin apa care ajungea până la pragul autoturismelor. Mai mult, vremea rea a dat peste cap și evenimentele care urmau să încheie festivitățile de Ziua Marinei. Focurile de artificii și concertul de pe faleza Cazinoului au fost reprogramate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233