dobroge.tv

Live

O nouă problemă pentru hotelierii de pe litoral. Ei reclamă că începerea școlii pe 5 septembrie a scurtat și mai mult sezonul estival

18 august 2022
Publicitate

Hotelierii de pe litoral au găsit noi motive de nemulțumire. Aceștia reclamă acum că începerea școlii pe 5 septembrie a scurtat și mai mult sezonul estival, astfel că încasările vor avea și ele de suferit. Este pentru prima data după mult timp când unitățile de învățământ își vor deschide porțile la începutului lunii septembrie, astfel că planurile de vacanță ale multora vor trebui refăcute.

Multe dintre unitățile de cazare de pe litoral își vor închide ușile mai devreme în acest an și asta pentru că, susțin aceștia, nu vor mai avea pe cine să cazeze. Faptul că școala începe mai repede anul acesta va scurta sezonul estival. Majoritatea turiștilor care veneau în această perioadă pe litoral erau familiștii, însă acum aceștia vor renunța probabil la planurile de vacanță pentru a avea timp să-și pregătească copiii de școală.

Da, cam la 5 septembrie se oprește fluxul rezervărilor. Faptul că începerea școlii este la 5 septembrie a diminuat numărul rezervărilor. Hotelul nostru este axat pe familiile cu copii pentru că una dintre facilitățile importante este locul de joacă și la interior și la exterior”, a declarat Oana Tănase, manager hotel.

Va fi o adevărată promovare pentru noi să susținem hotelul în septembrie până la sfârșit. Nu ne-am așteptat la acest lucru, o să fie mai puține persoane care o să vină la mare. După 10 septembrie nu mai avem multe rezervări”, a declarat Victor Holban, manager hotel.

Deși sperau că vor încheia cu bine acest sezon după multe provocări pe care au fost nevoiți să le treacă, acum pentru reprezentanții în turism a mai apărut o problemă.

Începerea anului școlar diferit de la un an la celălalt nu ne aduce deloc predictibilitate nici părinților, nici copiilor și nici nouă, operatorilor din turism și de fiecare data când avem un debut al anulul școlar atât de devreme ca acum, imediat impactul asupra vânzării de vacanțe în România sau în destinații externe este practic aproape instant. Pentru operatorii din turism din România este desigur nefast”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

Și părinții sunt nemulțumiți de noile schimbări și de faptul că structura a fost modificată. Anul acesta vor exista 5 module în loc de semestre.

„Cred că o să fie o schimbare foarte dificilă pentru ei mai ales după perioada de COVID, e foarte greu. La noi în oraș se modifică și școala, îi mută la alte clase, nu știm ce va fi, foarte greu”, spune o turistă.

Mi-ar fi plăcut mai mult să stau în vacanță..nu știu cum să mă simt legat de asta, că începe mai repede școala, aș fi vrut totuși să fie vacanța mai lungă”, spune o tânără.

Intru în clasa I, voiam să fie vacanța mai lungă”, spune un băiețel.

Toți elevii vor reveni în bănci pe 5 septembrie, iar prima vacanță va avea loc la sfârșitul lunii octombrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233