dobroge.tv

Live

„Aproape că nu se mai rezistă. Te ia cu leșin”. Echipa Dobrogea TV a vorbit cu constănțenii din mai multe autobuze: oamenii sunt nemulțumiți de lipsa aerului condiționat

22 august 2022
Publicitate

Aerul condiționat din unele autobuze a lipsit cu desăvârșire și în acest sezon estival. Chiar dacă ne apropiem de toamnă, termometrele au indicat chiar și 32 de grade Celsius în unele zile, ceea ce a făcut ca mijloacele de transport în comun să se transforme în veritabile saune. Pentru unii călători, situaţia este din ce în ce mai greu de suportat, mai ales că persistă de ani buni.

Luni, ora prânzului, aglomerație – așa se prezintă situația din autobuzele constănțene. Mașinile vechi au scaune prăfuite și bare lipicioase. Nu au, în schimb, aer condiționat. Echipa Dobrogea TV s-a urcat în trei dintre cele 79 astfel de vehicule existente în flota CT Bus.

Deși ne apropiem cu pași repezi de luna septembrie, termometrele ating și zilele acestea cu ușurință 30 de grade Celsius. Este zăpușeală în mijloacele de transport în comun, iar aerul devine câteodată irespirabil, transmite Ina Popescu, reporter Dobrogea TV.

Aşadar, călătoria cu autobuzul a devenit o adevărată provocare pentru constănțeni, în special în sezonul estival. Vara aduce pe litoral sute de mii de turiști, iar o bună parte dintre ei merg cu mijlocul de transport în comun.

Constănțeancă: Astea vechi nu au, da. Foarte cald e.

Reporter: Cum a fost toată vara? Cum ați rezistat?

Constănțeancă: Cum să mai rezistăm? Aproape că nu se mai rezistă. Te ia cu leșin când cobori și așa cald e și afară.

Rezistăm cum putem. Eu nu merg mult, două-trei stații”, spune un constănțean.

Constănțeancă: Sunt diferite autobuzele și nu știu restul cum sunt. De dimineață am venit bine cu unul bine, da, mai nou.

Reporter: Acesta nu are aer condiționat.

Constănțeancă: Ar trebui.

Geamurile deschise sunt singura sursă de ventilație în aceste condiții.

Este cald, chiar cald. Ne deranjează și geamurile deschise că e curent, dar poți să stai pe căldura asta?!”, spune o constănțeancă.

Reprezentanții CT Bus spun că autobuzele în cauză nu au avut de la început aparate de climatizare și că dotarea lor cu astfel de sisteme ar fi o investiție nerentabilă, fiind foarte vechi. Pe de altă parte, municipalitatea susține că întreaga infrastructură de transport public se va transforma într-una verde, modernă, cu condiții demne de un oraș european.

Am achiziționat deja 21, o să le vedeți în curând pe străzi, probabil fiind vorba de zile, și mai achiziționăm 20 în luna noiembrie-decembrie”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Până când se vor plimba cu noile autobuze, constănțenii mai au de îndurat căldura din mijloacele de transport în comun, asta dacă au ghinionul să se urce într-unul vechi sau nu mai pot aștepta unul nou.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233