dobroge.tv

Live

Steagul roșu, arborat pe plajele din sudul litoralului. Salvamarii sunt disperați de turiștii care nu ascultă indicațiile: „Nu conștientizează pericolul. E greu să te înțelegi cu ei”

25 august 2022
Publicitate

A fost arborat steagul roșu în sudul litoralului. La malul mării soarele a fost scump la vedere și norii au acoperit tot cerul. Chiar și așa, ultimii turiști ai verii nu au plecat de pe nisip. Plajele au fost pline în ciuda vremii care s-a schimbat de la o oră la alta iar salvamarii i-au păzit pe turiști să nu fie trași în larg.

Cele mai periculoase zone sunt pe plajele din Eforie Nord, Costinești, Jupiter și Saturn. Acolo, steagul roșu a fost arborat încă de la primele ore ale dimineții. Cât a fost ziua de lungă, salvamarii au străbătut plaja în lung și în lat ca să îi supravegheze pe turiști. Au fost cu ochii pe ei de pe mal, din apă, dar și de la bordul skijet-urilor.

Sunt foarte mulți oameni în apă, nu conștientizează pericolul. Ei nu înțeleg că te poate lua curentul de la apa la brâu. Valurile sunt cam de doi metri, un metru jumătate, dar oricum curenții de fund s-au pus de azi dimineață și sunt foarte puternici”, a declarat Răzvan Rizea, salvamar în stațiunea Jupiter.

Mai grav este că în ciuda avertismentelor salvamarilor unii turiști se aventurează s-au aventurat în larg deși joi marea a fost extrem de agitată. În ultima lună, zeci de persoane s-au înecat în valurile mării, iar un băiat este și acum căutat de autorități după ce a intrat în apă la Costinești și nu a mai ieșit.

Încercăm să-i lămurim, să-i fluierăm. Le spunem să vină mai la mal, ne ascultă atunci pe moment, se îndepărtează iarăși. E greu să te înțelegi cu ei”, a mai declarat Răzvan Rizea, salvamar în stațiunea Jupiter.

Salvamarii s-au chinuit toată ziua să-i țină pe oameni departe pe apă. Însă, aproape de fiecare data s-au lovit de jigniri și scuze.

Nu e bine că ignoră. Ar trebui să respecte ceea ce recomandă salvamarii pentru că e spre binele fiecăruia. Nu o să avem probleme dacă e neapărat nevoie”, spune un turist.

Unii sunt recalcitranți, se comportă inadecvat și încercăm să tratăm totuși situația ca atare. E un risc chiar și pentru noi pentru că odată ce e greu singur să ieși din curenți, da să ieși, să tragi pe cineva din curenți, e foarte dificil”, a mai declarat Răzvan Rizea, salvamar în stațiunea Jupiter.

Au fost și turiști care știu cât de periculoasă este marea mai ales atunci când este agitată, așa că au preferat să rămână la mal.

Sunt foarte mulți curenți marini. Se simte la picioare, te ia, te duce, te mișcă și așa mai departe”, spune un turist.

E genial, deși e un pic agitată. Dar e foarte ok, e caldă apa, e în regulă. Nu ne aventurăm. Decât așa cu picioarele un pic”, spune o turistă.

Apa e bună, doar curenții sunt cam puternici. Te duce și nu te mai poți controla foarte bine. Te trage chiar de la picioare”, spune o altă turistă.

Salvamarii trag din nou un semnal de alarmă și spun că atunci când sunt valuri și curenți puternici, oamenii trebuie să înțeleagă că doar un moment de neatenție îi poate costa viața. Sute de persoane salvate din mare, zeci de decese și o persoană dispărută, este bilanțul din acest sezon estival, cel puțin momentan.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233