dobroge.tv

Live

Bilanţ final al Comandamentului Sezon Estival 2022: 1.970 de controale, 439 de amenzi, în valoare de peste 4 milioane de lei și peste două tone de alimente confiscate

Bilanţ final al Comandamentului Sezon Estival 2022: 1.970 de controale, 439 de amenzi, în valoare de peste 4 milioane de lei și peste două tone de alimente confiscate
29 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Bilanţul final al Comandamentului Sezon Estival 2022 al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) arată că au fost făcute 1.970 de controale, fiind date 439 de sancţiuni, în valoare de peste 4 milioane de lei. Peste două tone de produse alimentare improprii pentru consum au fost confiscate şi trimise spre distrugere.

Potrivit ANSVSA, şedinţa de închidere a Comandamentului Sezon Estival 2022 a avut loc, luni, la DSVSA Constanţa, la aceasta participând preşedintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, vicepreşedinţi dr. Dănuţ Păle Dănuţ şi dr. Ioan Oleleu, directorul general, dr. Cristian Togan, coordonatorului Comandamentului, dr. Sandu Tolea, şi directorului executiv al DSVSA Constanţa, dr. George Nica.

Astfel, în perioada 27 iunie - 28 august au fost făcute 1.970 de controale la operatorii economici cu activitate în alimentaţia publică şi desfacerea cu amănuntul a produselor alimentare. Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat 439 de sancţiuni, în valoare de 4.075.800 lei. În total, au fost emise o ordonanţă de interzicere a activităţii şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.

De asemenea, au fost confiscate şi trimise către neutralizare 2.116,74 de kilograme de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care erau improprii consumului uman.

Inspectorii au găsit deficienţe privind comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Conform sursei citate, controale au avut loc la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Romane şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reuşind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare.

Comandamentul Sezon Estival 2022 şi-a desfăşurat activitatea pe zona litorală delimitată de localităţile Corb şi Vama Veche.


Sursă foto: arhivă 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233