dobroge.tv

Live

Șantier în curtea unei unități de învățământ din Constanța, cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar: „Le-am spus că la 5 septembrie trebuie să fie totul gata”

31 august 2022
Publicitate

Doar cinci zile îi mai despart pe liceeni, școlari și preșcolari de întoarcerea în bănci. Tot atâtea mai au la dispoziție autoritățile locale și conducerile unităților de învățământ să pună la punct ultimele detalii pentru noul an școlar. Unele școli din municipiu, însă, încă mai au lucrări serioase de făcut, în timp ce altele au terminat de mult cu reabilitarea și amenajarea lor.

Mormane de moloz, praf, utilaje și mobilier scos afară – așa se prezintă situația din curtea școlii nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din municipiul Constanța, care s-a transformat în ultima perioadă într-un adevărat șantier. Potrivit conducerii unității de învățământ, lucrările au început acum două zile. De asemenea, directorul școlii susține că cei care se ocupă de amenajarea curții vor termina până la începerea școlii astfel încât elevii să fie primiți așa cum se cuvine.

Atât le-am spus: că la 5 septembrie trebuie să fie totul gata și ei au promis că vor face lucrul acesta, că vor lucra și sâmbătă și duminică”, a declarat prof. Florentina Țigmeanu, director Școala Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța.

Mai este foarte puțin până când va începe noul an școlar. Câțiva dintre elevii unității de învățământ ne-au spus că sunt puțini îngrijorați de felul cum vor decurge primele zile.

Cred că o să se muncească și în timpul școlii și nu cred că o să avem voie afară sau dacă o să avem voie, o să avem prin școală și prin anumite părți de curte”, spune un elev.

Mi se pare cam nașpa, din punctul meu de vedere că nu o să avem unde să ne jucăm, dar sper să termine până începe școala”, spune un alt elev.

Toată vara, eu locuiesc în apropiere, nu am văzut niciun semn de lucru și fix acum s-au apucat să lucreze”, spune un alt elev.

La alte unități de învățământ este liniște, fără zgomote de utilaje. Este agitație, în schimb. Dascălilor nu le-a rămas prea mult timp la dispoziție să termine de redactat toate documentele necesare la început de an școlar.

În perioada asta care este foarte scurtă, comparativ cu ceilalți ani școlari, trebuie să ne organizăm în special pe partea aceasta de hârțogăraie, de clase, de încadrări, nu s-au terminat încă nici toate repartizările cadrelor didactice, mai avem posturi scoase la concurs”, a declarat prof. Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Sunt zile fierbinți în începerea anului școlar și am reușit să facem igienizarea clădirilor, să reamenajăm laboratoarele și ne pregătim acum, în ultimele ore până la începerea anului școlar de toate celelalte aspecte”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanţa.

Anul școlar 2022-2023 va avea o durată de 36 de săptămâni și va fi structurat pe cinci module și cinci vacanțe. Cursurile se vor încheia pe 16 iunie 2023.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233