dobroge.tv

Live

Vânt puternic și valuri extrem de mari pe litoral. Salvamarii au arborat steagul roșu: „Cea mai agitată zi. Este foarte periculos pentru oricine intră în apă”

02 septembrie 2022
Publicitate

A fost cea mai agitată zi de pe litoral din acest an. Vântul a suflat cu putere, iar valurile extrem de mari au determinat salvamarii să arboreze steagul roșu pe plajele din stațiunea Mamaia și Constanța. Cu toate acestea, au fost oameni care au ignorat indicațiile și au intrat în marea extrem de agitată. În încercarea disperată de a îi face pe turiști să înțeleagă pericolele la care se expun, salvatorii folosesc diferite obiecte pentru a le atrage atenția.

Apa mării extrem de agitată, valurile mari și vântul care a bătut cu putere au făcut ca prima vineri din această toamnă să fie și cea mai periculoasă zi din acest an, spun salvamarii.

Este cea mai agitată zi. Așa cum este acum este foarte periculoasă pentru oricine intră în apă. Am încercat să îi ținem la distanță cu ajutorul portavocei să le spunem, să le repetăm cam la o oră să supravegheze permanent copiii, în primul rând, și să evite să intre în mare pe steag roșu pentru că este marea foarte agitată și este un real pericol de înec”, a declarat Cristi Bocănilă, salvamar.

Acesta este mesajul pe care îl aud cei care se relaxează pe o plajă din Constanța. Salvamarii nu știu ce să mai facă pentru a îi determina pe oameni să nu mai intre în apa mării atunci când este arborat steagul roșu. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care le ignoră indicațiile.

Anul ăsta am avut copii care i-am scos de la baliză, și baliza după cum vedeți nu e departe de mal, dar acum să fie un copil la baliză sau o persoană, ar fi foarte greu să revină la mal”, a mai declarat Cristi Bocănilă, salvamar.

Pe de altă parte, sunt și turiști care nu vor să își riște viața pentru o baie în apa mării.

Destul de agitată, sunt curenți foarte puternici, și respectăm avertismentul: steagul roșu. Trebuie să fim atenți, stăm la soare, jucăm o tablă, ne relaxăm”, spune un turist.

Reporter: Cum e la mare?

Turistă: Splendid.

Reporter: Chiar dacă bate vântul?

Turistă: Chiar dacă bate vântul. E frumos, vedem marea altfel, cu mai multe valuri și un pic de vânt. Ne avantajează foarte mult relaxarea asta.

15 turişti s-au înecat în mare, trei în lacul Techirghiol și 12 în Dunăre. De asemenea, o persoană este în continuare dispărută. Vorbim de tânărul care a intrat în apa mării la Costinești pe 9 august.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233