dobroge.tv

Live

Mina marină a fost descoperită de nava GSP „Falcon”, membrii echipajului au fost cei care au anunţat autorităţile. 'Am fost solicitați să intervenim pentru salvarea echipajului de pe dragorul de mine'

09 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Mina marină a fost descoperită joi de nava GSP „Falcon”. Imediat ce au realizat că au de-a face cu un obiect periculos, membrii echipajului au anunțat autoritățile. Atunci s-a dat alerta. Dragorul Maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” a fost solicitat să intervină pentru a neutraliza mina. Însă, între timp obiectul explozibil a lovit dragorul, iar GSP „Falcon” a fost chemat să participe la operațiunea de salvare.

"În jurul orelor 11.30 nava se afla în zona conductei de gaz BSOG înspre zona Vadu, în timpul unei operațiuni de testare de echipamente subacvatice, nava aflându-se în poziționare dinamică ne-a fost raportată observarea unui obiect care s-a dovedit a fi o mină plutind în derivă la aproximativ 50 – 100 de metri în babordul navei. În acel moment, mai mult decât să raportăm prezența minei nu am avut ce să facem, ea îndepărtându-se de navă. Am fost solicitați să intervenim pentru salvarea echipajului de pe dragorul de mine, chiar am întors din drum. Dar la aproximativ o oră după această solicitare o altă navă a GSP care se afla mai aproape a fost nominalizată să intervină", a declarat Victor Marina, comandant GSP „Falcon”.

Nu sunt la prima misiune de salvare

Nava GSP „Falcon” care a găsit joi mina provenită din războiul din Ucraina nu este la prima misiune la care intervine. Membrii echipajului acestei nave sunt cei care au ajutat la salvarea a mare parte din echipajul cargoului Volgo Balt 179 care s-a scufundat pe 11 martie 2021. 

Atunci, la ora 4:40 dimineața un semnal SOS recepționat de nava românească, aparținând Grup Servicii Petroliere, anunța faptul că o navă sub pavilion Insulele Comore s-a scufundat. Imediat s-a dat alarma. În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, GSP „Falcon” a intervenit și astfel au putut să salveze viețile a zece marinari ucrainieni. 

Din păcate, două persoane au murit. Cei doi marinari care și-au pierdut viața sunt chiar comandantul și ofițerul electromecanic. 

Cargoul a naufragiat la 146 de km în larg. Construită în urmă cu aproape cinci decenii în urmă, ambarcațiunea nu a avut nicio șansă în fața valurilor înalte de patru metri și a vântului puternic. Se pare, însă, că vechimea și-a spus cuvântul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233