Mina marină a fost descoperită de nava GSP „Falcon”, membrii echipajului au fost cei care au anunţat autorităţile. 'Am fost solicitați să intervenim pentru salvarea echipajului de pe dragorul de mine'
Mina marină a fost descoperită joi de nava GSP „Falcon”. Imediat ce au realizat că au de-a face cu un obiect periculos, membrii echipajului au anunțat autoritățile. Atunci s-a dat alerta. Dragorul Maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” a fost solicitat să intervină pentru a neutraliza mina. Însă, între timp obiectul explozibil a lovit dragorul, iar GSP „Falcon” a fost chemat să participe la operațiunea de salvare.
"În jurul orelor 11.30 nava se afla în zona conductei de gaz BSOG înspre zona Vadu, în timpul unei operațiuni de testare de echipamente subacvatice, nava aflându-se în poziționare dinamică ne-a fost raportată observarea unui obiect care s-a dovedit a fi o mină plutind în derivă la aproximativ 50 – 100 de metri în babordul navei. În acel moment, mai mult decât să raportăm prezența minei nu am avut ce să facem, ea îndepărtându-se de navă. Am fost solicitați să intervenim pentru salvarea echipajului de pe dragorul de mine, chiar am întors din drum. Dar la aproximativ o oră după această solicitare o altă navă a GSP care se afla mai aproape a fost nominalizată să intervină", a declarat Victor Marina, comandant GSP „Falcon”.
Nu sunt la prima misiune de salvare
Nava GSP „Falcon” care a găsit joi mina provenită din războiul din Ucraina nu este la prima misiune la care intervine. Membrii echipajului acestei nave sunt cei care au ajutat la salvarea a mare parte din echipajul cargoului Volgo Balt 179 care s-a scufundat pe 11 martie 2021.
Atunci, la ora 4:40 dimineața un semnal SOS recepționat de nava românească, aparținând Grup Servicii Petroliere, anunța faptul că o navă sub pavilion Insulele Comore s-a scufundat. Imediat s-a dat alarma. În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, GSP „Falcon” a intervenit și astfel au putut să salveze viețile a zece marinari ucrainieni.
Din păcate, două persoane au murit. Cei doi marinari care și-au pierdut viața sunt chiar comandantul și ofițerul electromecanic.
Cargoul a naufragiat la 146 de km în larg. Construită în urmă cu aproape cinci decenii în urmă, ambarcațiunea nu a avut nicio șansă în fața valurilor înalte de patru metri și a vântului puternic. Se pare, însă, că vechimea și-a spus cuvântul.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

