dobroge.tv

Live

Constanţa găzduieşte Festivalul Internaţional al Filmului pentru Copii şi Tineret ''WonderFest''. Intrarea este liberă

Constanţa găzduieşte Festivalul Internaţional al Filmului pentru Copii şi Tineret ''WonderFest''. Intrarea este liberă
19 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Constanţa găzduieşte, în această săptămână, Festivalul Internaţional al Filmului pentru Copii şi Tineret ”WonderFest”, care include şi o secţiune dedicată filmelor realizate de copii, cu telefonul sau tableta. Intrarea spectatorilor este liberă.

Festivalul Internaţional al Filmului pentru Copii şi Tineret ”WonderFest” se desfăşoară în perioada 19-23 septembrie, în Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin".

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Constanţa, sunt opt filme în concurs, lungmetraje, scurtmetraje şi de animaţie, produse doar în ultimii doi ani, ce au ca tematică vârsta copilăriei. Sunt poveşti deosebite, cu rol de introspecţie asupra privitorilor, difuzate în premieră în România. Filmul Alfons Jitterbitt - Class Trip Chaos!/Haos în excursie cu şcoala – producţie 2022, Germania, va fi lansat la WonderFest, aşadar, în premieră internaţională. Lungmetrajul va fi vizionat împreună cu regizorul Mark Schlichter şi producătoarea Nicole Kellerhals, care vor fi prezenţi în sală şi vor răspunde, la final, întrebărilor spectatorilor.

Copiii pot participa la un concurs de creaţie de film, în cadrul secţiunii speciale a Festivalului, intitulate Snapshots. Pentru această secţiune, copiii sunt invitaţi să transmită organizatorilor filme realizate de ei, cu telefonul sau tableta, având ca tematica ”Minunea Albastră”.

CJ Constanţa a precizat că Festivalul Internaţional al Filmului pentru Copii şi Tineret ”WonderFest”, aflat, în acest an, la a cincea ediţie, a instituit regula ca Marele Premiu să fie acordat de un juriu format exclusiv din copii. La Constanţa, WonderFest va avea cel mai numeros juriu al copiilor dintre toate ediţiile: va fi format din 100 de elevi din Constanţa. Juriul profesioniştilor din cinematografie va decerna premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cea mai bună interpretare a unui copil actor.

În cadrul Festivalului WonderFest, vor susţine concerte trupele Folk Frate şi Proconsul (luni) şi artiştii Magda Puşkaş, Andrei Păunescu, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onişor (23 septembrie).

Intrarea este liberă la toate filmele, atelierele şi concertele din festival.

Festivalul WonderFest este organizat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România şi Primăria Constanţa, cu susţinerea Consiliului Judeţean Constanţa, Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa şi Pro Familia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233