dobroge.tv

Live

La aproape un an de la tragedia care a zguduit Constanța, s-a mai deschis o secție a Spitalului de Boli Infecțioase: „Instalația electrică este complet nouă, din materiale și cabluri antifoc”

19 septembrie 2022
Publicitate

Secția de spitalizare copii din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a fost extinsă și relocată într-o altă aripă a unității medicale. Aici sunt disponibile momentan 17 paturi, iar în curând numărul acestora se va suplimenta. Și pe secțiile de spitalizare adulți 1 și 2 lucrările au fost finalizate. Pacienții sunt mulțumiți de noile condiții și de felul în care sunt îngrijiți.

Se vede instalația electrică complet nouă, care este aparentă, din materiale antifoc. Cablurile care au fost folosite la această instalație, de asemenea, sunt antifoc. De asemenea, sunt montate lămpile de veghe pentru pacienți, la fiecare pat”, a declarat Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.

În curând se împlinește un an de când Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a fost cuprins de flăcări, iar în decursul acestui an au avut loc mai multe lucrări de consolidare și reabilitare. După ce secția de spitalizare zi a fost deschisă în luna iulie, în august s-a deschis și secția de spitalizare pentru copii. Aici, momentan sunt disponibile 17 paturi.

Înainte, pe aripa mică a clădirii, aici, funcționa Compartimentul de Imunodeprimați, după relocarea acestuia la Secția Exterioară Medeea am extins Secția de Copii. La începutul verii, în primele două săptămâni din luna august au fost finalizate lucrările de reamenajare a instalației electrice pe acest compartiment”, a mai declarat Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.

Reprezentanții unității medicale preconizează că la începutul lunii viitoare, paturile pentru copiii care ajung în spital cu diverse afecțiuni vor fi suplimentate.

În acest moment sunt în curs lucrările de amenajare a instalației electrice pe jumătate din aripa lungă a clădirii, acolo unde era alocată Secția de Boli Infecțioase Copii și sperăm ca în toamna aceasta să mai fie funcționale încă un număr de aproximativ de 23 de paturi tot pentru patologia de Boli Infecțioase Copii”, a mai declarat Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.

La acest moment spitalul este deschis în proporţie de 50% din capacitate şi tratează bolnavi cu toate afecţiunile infecţioase. Și secția 1 adulți a fost reabilitată și este în acest moment funcțională.

Aici ne aflăm pe Secția de Boli Infecțioase 1 Adulți. Este cea de-a doua secție de spitalizare continuă a spitalului, care a fost redeschisă în cursul lunii iulie. Aici sunt 23 de paturi care asigură patologia de Boli Infecțioase Adulți. De la deschiderea ei au fost tratați destul de mulți pacienți, cu toate tipurile de boli infecțioase”, a mai declarat Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.

Pe aceste două secții de spitalizare au fost deja tratați atât copii, cât și adulți, iar oamenii au fost mulțumiți de noile condiții și de modul în care au fost îngrijiți.

Am venit pentru o durere de cap, nu știam ce este și aici am aflat că este o meningită. Personalul este super, doamnele s-au comportat frumos cu el. Arată foarte bine și curățenia este excelentă”, spune o mămică.

Este ok, mi-a plăcut personalul, se vorbește frumos. E curățenie, vin în fiecare zi să vadă dacă e curat, se șterge pe jos, adică e curat, e bine”, spune o pacientă.

Până în prezent pe secția de spitalizare copii au fost tratați 57 de minori, iar pe secția de boli infecțioase adulți 1 și 2 au fost tratați 139, respectiv 125 de pacienți. De asemenea, pe secția de spitalizare zi de la începutul lunii mai au fost tratate 1.553 de persoane. Mai mult, oamenii pot merge la spital și pentru evaluare post-COVID.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233