dobroge.tv

Live

Nervii și mașinile distruse în gropi ar putea deveni istorie pentru șoferii din Năvodari: ambele poduri din oraș au intrat în reabilitare

21 septembrie 2022
Publicitate

Nervi, mașini distruse și teama că oricând unul dintre poduri se poate prăbuși. Așa se poate descrie realitatea oamenilor care au tranzitat cele două locuri care leagă orașul Năvodari de Constanța și comuna Corbu. Însă, acest lucru ar putea deveni istorie. Ambele poduri au intrat în reabilitare. Dacă unul ar urma să fie gata în două săptămâni, celălalt trebuie finalizat în trei luni. Valoarea investițiilor este de 900.000, respectiv cinci milioane de lei.

Gropi și crăpături în asfalt de se poate vedea calea ferată de sub pod. Aceasta era realitatea podului de la Corbu. Însă, coșmarul șoferilor ar putea lua sfârșit, asta după ce ani de zile locul a fost motiv de nervi și îngrijorare pentru toți conducătorii auto.

Au început lucrările de reabilitare ale podului care leagă localitățile Corbu și Năvodari. Inițial se va igieniza zona, apoi se va decoperta tot asfaltul, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Reabilitarea podului de la Corbu ar urma să fie gata în aproximativ două săptămâni, spune constructorul. Acest lucru ar fi posibil dacă vremea le permite și dacă nu se găsesc alte probleme în timpul lucrărilor.

Punctual vor urma lucrări de frezare a asfaltului uzat, după care se vor reface rosturile de dilatare la pod și urmează așternerea unui nou strat de asfalt. În primă fază vom lucra în program de 12 ore. Dacă va fi nevoie mărim programul sau vom lucra în mai multe schimburi. Și pe timp de noapte”, a declarat Gabriel Ostache, șef de secție RAJDP.

Lucrările de reabilitare presupun decopertarea părții carosabile. De asemenea, reabilitarea și asfaltarea întregii căi de rulare, inclusiv rampele de urcare și de coborâre de pe pod. De asemenea, se vor reface trotuarele, balustradele, se vor întării malurile”, a declarat Elena Aftene, purtător de cuvânt Primăria Năvodari.

Investiția totală este de aproximativ 900.000 de lei, bani de la bugetul local al orașului Năvodari. De asemenea, la începutul acestei săptămâni au fost reluate lucrările de reabilitare ale podului peste Ecluza Năvodari, cel de la intrarea în oraș. Începute în luna februarie, acestea au fost sistate în perioada sezonului estival.

„Lucrările de reabilitare presupun lărgirea podului la trei benzi de circulație prin îngustarea trotuarelor și modernizarea lor. Refacerea completă a infrastructurii de rulare prin turnare placă de beton. De asemenea, schimbarea parapeților și balustradelor de protecție, intervenții inclusiv la structura de rezistență și sistem de iluminat nou”, a mai declarat Elena Aftene, purtător de cuvânt Primăria Năvodari.

Banii pentru reabilitarea acestui pod vin prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar valoarea totală a investiției este de 5,2 milioane de lei.

Pe timpul lucrărilor de reabilitare, traficul în zonă este restricționat. Se circulă pe o singură bandă, alternativ, mai transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Unii dintre șoferii care sunt nevoiți să tranziteze acest pod nu au părut deranjați de faptul că trebuie să aștepte, în coloană, pentru a putea trece. Spun că erau necesare astfel de reparații ale podului.

Deocamdată nu este trafic intens, așteptăm 5 -10 minute maxim”, spune un șofer.

Reporter: Era nevoie de această reabilitare?

Șofer: Era, era, pentru că din câte am înțeles podul ăsta e cam de mult făcut, nu s-a făcut nicio lucrare din asta de reparații.

***

Șofer: Era dificil de circulat, dar un pericol, nu.

Reporter: Se circulă greu acum?

Șofer: Având în vedere că este stop și așteptăm, dar ne-am obișnuit.

Muncitorii au la dispoziție trei luni să termine reabilitarea podului peste Ecluza Năvodari.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233