dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Spectacol oferit de delfini, în largul mării

26 septembrie 2022
Publicitate

Vremea s-a încălzit pe litoral după o săptămână de ploi şi vijelii, iar în largul mării şi-au făcut apariţia şi delfinii. Totul spre bucuria pasionaţilor de mare şi natură, care au ieşit la o plimbare fie cu barca, fie cu yahtul. Aceștia s-au jucat și au înotat alături de ei, iar oamenii nu au ratat niciun moment. Au reușit să surprindă fiecare giumbușluc iar imaginile finale sunt spectaculoase.

Suprafaţa mării ascunde numeroasele vietăţi care trăiesc acolo. Dar nu pe toate. Delfinii, sunt extrem de inteligenţi, iar inteligenţa este însoţită de caracterul jucăuş. La Constanța, în largul mării şi-au făcut apariţia zeci de delfini jucăuşi.

Avem foarte mulți delfini în față, marea este limpede, băgăm undița aceasta pe care am transformat-o în selfiestick, mergem în prova velierului și poate surprindem câteva imagini superbe aici, pe litoralul Mării Negre”, a declarat Valentin Marcoci, vloger.

Grupul de delfini a fost surprins în Portul Constanța. Aceștia s-au jucat şi au înotat în faţa unui yacht cu vele pe care l-au însoţit mai bine de o oră. Fără teamă, s-au lăsat filmaţi şi au făcut spectacol în faţa camerei subacvatice.

Atunci când delfinii se simt respectați, se simt în siguranță și au în comportamentul lor curiozitate și inteligență. Și apoi eficiența în a găsi peștele dezorientat de prezența ambarcațiunilor, de zgomotul produs de acestea. Ei vin, se apropie, pescuiesc, se joacă, ne studiază, poate la fel de mult cum și nouă ne place să-i studiem pe ei”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, doctor în științe.

Nu este prima oară când delfinii vin aşa aproape de mal. Cel mai des pot fi văzuţi primăvară şi toamna, când apele mai reci sunt mai bogate în pește. Atraşi de hrană abundentă, aceștia vin la ţărm ca să vâneze bacurile de stavrizi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233