dobroge.tv

Live

Analiștii economici avertizează că alimentele s-ar putea scumpi din nou

28 septembrie 2022
Publicitate

„Creșterea prețurilor la anumite produse nu se justifică”. Aceasta este părerea analiștilor economici. România importă foarte multe produse alimentare și odată cu importul vine și inflația. De aici și majorarea tarifelor. Mai mult, potrivit specialiștilor, este posibil ca în perioada următoare să asistăm la o nouă creștere.

Oferta românească pe piață este încă mică și asta va duce la prețuri care să fie mari. Creșterea prețurilor la anumite produse nu se justifică până la nivelul care au ajuns. Nu există nicio justificare ca un litru de ulei să crească la preț cu 40%. Nu există nicio justificare să crească atât de mult prețul la ouă, la brânzeturi, la tot ceea ce înseamnă carne, carne de porc în principal.

Creșterea la produsele alimentare a prețurilor este normală pentru că pe deoparte avem o influență externă foarte puternică. Noi importăm foarte multe alimente și odată cu importul vine și inflația. Se creează o psihoză prin care comercianții pot foarte bine să ridice prețurile pentru că ei sunt acoperiți de declarațiile care apar în permanență și care sunt toate de natură negativă.

În România avem cel puțin trei instituții ale statului: Consiliul Concurenței, Protecția Consumatorului și ANAF-ul. Este absolut necesar ca aceste instituții ale statului să intre pe piață, să facă anchete și să vadă dacă există înțelegeri între distribuitori, între comercianți și în ce măsură prețurile sunt marcate de o tendință de speculă”, a declarat Mircea Coșea, analist economic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233