dobroge.tv

Live

Răcelile și virozele respiratorii, afecțiuni frecvente în sezonul rece: tot mai mulți constănțeni sunt dornici să facă vaccinul antigripal

29 septembrie 2022
Publicitate

Constănțenii sunt dornici de vaccinare. Odată cu venirea sezonului rece, tot mai mulți oameni vor să se ferească de gripă și viroze respiratorii, de aceea aceștia își fac programare la medicul de familie pentru a se imuniza. Prioritate au persoanele în vârstă, copiii sau cei cu afecțiuni medicale.

Cabinetele medicilor de familie urmează să fie pline de pacienți și asta pentru că cei mai mulți dintre constănțeni vor să se imunizeze împotriva gripei și a virozelor respiratorii, două dintre bolile care apar frecvent în perioada sezonului rece.

Încă nu m-a sunat. Am auzit că s-a dat drumul, dar încă nu am ajuns. O să trec, îl fac de mulți ani că am diabet”, spune un constănțean.

O să vorbim cu doctorul de familie și poate îl facem, da, nu știu. Eu zic că este important pentru no, cei mai în vârstă, părerea mea”, spune un alt constănțean.

De cele mai multe ori gripa poate fi confundată foarte ușor cu răceala, din cauza simptomelor similare. Spre deosebire de o răceala, gripa este caracterizată prin febră, oboseală, scăderea mirosului și gustului și o insuficiență respiratorie. De aceea, tot mai mulți constănțeni sunt de părere că este important să ne imunizăm.

Constănțean: La medicul de familie, de mulți ani.

Reporter: Cum vi se pare vaccinul acesta?

Constănțean: E foarte bun. Eu de când îl fac nu am probleme.

Reporter: Îl faceți și acum acesta?

Constănțean: Normal, în fiecare an. Eu întotdeauna am avut probleme, răceam mai repede. De când îl fac să știți că nu am mai avut probleme.

Pandemia de COVID-19 i-a făcut pe mulți dintre constănțeni să fie mai responsabili atunci când vine vorba de sănătate. În ultimii doi ani de zile, oamenii au învățat cât de importantă este igiena dar și protecția lor. Masca nu mai este obligatorie, iar numărul persoanelor confirmate fie cu răceală, fie cu viroze respiratorii ar putea crește în perioada următoare.

Am fost anunțat de medicul de familie. Cred că prioritate au cei în vârstă și copiii. Dar am fost anunțat. Știința avansează și trebuie să avem încredere”, spune un constănțean.

Numărul constănțenilor care aleg să se vaccineze crește de la un an la altul. Pentru mulți prevenția este foarte importantă. O parte dintre oameni susțin că prin imunizare au grijă și de ei dar și de cei din jurul lor.

Constănțean: Da, normal. De ce? Nu mi-a frică. Nici la COVID nu mi-a fost frică. Le-am făcut pe toate trei.

Reporter: Credeți că este important să ne vaccinăm?

Constănțean: Da, da. Cred că da. Eu am nepoți și pe copiii mei îi învăț să-și vaccineze copiii.

Cei care vor să își facă vaccinul antigripal trebuie să se prezinte la cabinetul medicului de familie în urma unei programări.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233