dobroge.tv

Live

Poliţiştii de frontieră români au salvat 147 de oameni aflați la bordul unui iaht avariat în Marea Mediterană

Poliţiştii de frontieră români au salvat 147 de oameni aflați la bordul unui iaht avariat în Marea Mediterană
30 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Polițiștii de frontieră români au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, 147 de persoane care se aflau la bordul unui iaht avariat. Condiţiile meteo nefavorabile au făcut dificilă operaţiunea de salvare.

Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2022” sub egida Agenţiei Frontex, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, 147 de persoane care se aflau la bordul unui yacht avariat aflat în zona economică exclusivă, la sud de Rocella Ionica. Alături de colegii din cadrul Gărzii de Coastă din Italia, au fost salvate în total aproximativ 400 de persoane”, transmite Poliția Frontieră Română.

Pe tot parcursul nopții, 27 – 28 septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu colegii italieni au sărit în ajutorul persoanelor aflate la bordul ambarcațiunii de agrement avariate.

În urma intervenției de salvare, au fost recuperate 400 de persoane, printre care familii, femei însărcinate și copii.

La bordul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, au fost transbordate 147 de persoane. Celelalte trei nave, ce aparțin autorităților italiene, au preluat alte grupuri de persoane aflate la bordul yacht-ului.

Operațiunea de salvare a fost dificilă din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Intervenția s-a încheiat în dimineața zilei de 28 septembrie. Toate persoanele salvate au fost duse, în siguranță, în porturile Crotone și Roccellese pentru cazare temporară și demararea procedurilor necesare.

La finalizarea acțiunii, nava maritimă a Gărzii de Coastă și-a reluat misiunea, în cadrul operațiunii Frontex.

Nava de patrulare a Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană. Principalul obiectiv al operațiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităților din Italia și controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, dar şi căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.


Sursă foto: Poliția de Frontieră

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233