dobroge.tv

Live

Măsuri de economisire a energiei electrice, la Universitatea „Ovidius” din Constanța

30 septembrie 2022
Publicitate

În contextul anunțării unor noi scumpiri a energiei electrice, reprezentanții Universitatea „Ovidius” din Constanța s-au gândit la unele măsuri de economisire. Astfel fiecare facultate poate decide dacă unele cursuri de vor ține în mediul online sau nu, însă acestea vor reprezenta un procentaj mai mic decât cele care vor fi în format fizic. A doua variantă ar fi ca pe perioada nopții, în weekend, dar și de sărbători toate aparatele care consumă energie să fie oprite și folosite la nevoie.

Avem o astfel de variantă, mai ales că noi am fost printre primele universități care au avut posibilitatea să treacă online. Am păstrat acele proceduri și pentru situații posibile de urgență, dar și pentru zona de economie maximă, ce ar însemna sfârșit de decembrie și început de ianuarie.

Sunt pe fiecare disciplină procente între minim 25% și maxim 55%, iar fiecare facultate va avea dreptul să-și aleagă aceste activități astfel încât să deterioreze cât mai puțin actul didactic și să păstreze această legătură în cadrul laboratoarelor cu studenții.

Economiile se fac în timpul execuției. Nu trebuie închisă o instituție de învățământ pentru a economisi energie, ci gândite aceste măsuri pe perioada nopții, pe perioadele mai puțin încărcate, perioadele de weekend, astfel încât funcționalitatea să fie asigurată”, a declarat lect. univ. dr. Alexandru Bobe, prorector Universitatea „Ovidius” Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233