dobroge.tv

Live

Autoritățile locale și județene, prezente la festivitatea de deschidere a noului an universitar de la Universitatea „Ovidius”

30 septembrie 2022
Publicitate

A sunat din nou clopoțelul pentru studenți și masteranzi. Universitatea „Ovidius” din Constanța și-a deschis iar porțile. După doi ani de pandemie, orele se vor desfășura în format fizic. Cu emoții și plini de încredere, tinerii speră ca anul acesta universitar să fie unul bun și plin de realizări. Cu toții speră la un viitor mai bun, iar pentru ca visul lor să se îndeplinească, profesorii sunt în permanență alături de ei. Festivitatea de deschiderea a avut loc astăzi în Campusul Universitar.

Anul universitar 2022-2023 a început oficial la Constanța. La Universitatea „Ovidius” ceremonia a avut loc în fața Campusului.

În cadrul festivități de deschidere, studenții, autoritățile locale și județene, dar și profesorii s-au bucurat împreună de emoția începerii unui nou capitol din viața comunității academice de la malul mării.

Vorbim așa cum este și normal de un moment de speranțe și emoții firești ale oricărui început dublate și de responsabilități”, a declarat Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității „Ovidius” Constanța.

Este o universitatea de renume în România având un grad ridicat de încredere. Este o universitate care face parte din acest consorțiu de nouă universități care însumează 42% dintre studenții României îi acest moment”, a declarat prof. univ. dr. Diane Vancea, președintele Senatului Universității „Ovidius” din Constanța.

Au fost doi ani dificili, cu foarte multe provocări. Pandemia de COVID-19 ne-a schimbat pe mulți și ne-a făcut să fim mai responsabili și mai atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. În tot acest timp, fiecare instituție de învățământ superior a avut de luat propriile decizii în ceea ce privește felul cum se vor desfășura cursurile. În primul an de pandemie, toate orele s-au mutat în online, iar în următorul studenții au învățat în sistem hibrid. Acum, aceștia s-au întors din nou în bănci.

Copiii Constanței trebuie să rămână acasă, să învețe acasă și să-și găsească de lucru nu în altă parte din țară sau în afara ei. Venind la Ovidius ne-ați investit cu cel mai mare dar, cel al încrederii. Bucurați-vă de studenției și profitați de toate oportunitățile pe care universitatea noastră vi le oferă”, a mai declarat Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității „Ovidius” Constanța.

Universitatea „Ovidius” a reobținut anul acesta calificativul „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.

„Este o poziție care înseamnă cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil. În același context, pentru prima dată în cei 30 de ani de existență a universității noastre, am acreditat cu același calificativ de excelență Școala Doctorală a Universității Ovidius”, a mai declarat Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității „Ovidius” Constanța.

Prezenți la festivitate au fost și autoritățile locale și județene. Prefectul județului Constanța este unul dintre studenții care au absolvit una dintre facultățile din cadrul Universității „Ovidius”.

Singurul sfat pe care vi-l pot da este: „Învățați!”. Nu uitați totuși să vă distrați, nu uitați să trăiți, nu uitați să neglijați niciun aspect al existenței voastre. Vă doresc un an universitar de excepție, un an universitar fructuos în care să treceți toate examenele cu mine, un an care să vă aducă mai aproape cu un pas de idealurile voastre”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Să vă doriți mereu mai mult, să vă hrăniți mereu minte cu noi cunoștințe și informații. Să înțelegeți cât mai repede că este important să studiați continuu astfel încât să aveți rezultatele dorite și să nu uitați educația autentică și performanțele au la bază foarte multă muncă, voință și respect pentru valorile reale”, a declarat Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

În anul universitar 2022-2023, peste 18.000 de studenți vor participa la cursuri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233