dobroge.tv

Live

Autoritățile locale vor să amenajeze unui spațiu dedicat distracției în apropierea plajei Modern: „Sperăm ca într-un an să vedem muncitori acolo”

04 octombrie 2022
Publicitate

Zonă de promenadă, spații verzi și evenimente culturale. Toate ar putea fi puse la dispoziția constănțenilor într-un singur loc în cazul în care proiectul inițiat de municipalitate va fi dus la bun sfârșit. Autoritățile locale vor să amenajeze unui spațiu dedicat distracției în apropierea plajei Modern, iar acum sunt la stadiul de cercetare.

Municipalitatea își dorește să amenajeze un spațiu dedicat distracției și relaxării în imediata apropiere a plajei Modern. Este vorba de zona până unde nu demult se aflau construite câteva terase, dar care au fost demolate rând pe rând în ultimii ani.

Acolo intenționăm să facem o zonă de extensie a potențialului comercial și turistic al Portului Tomis, zonă de evenimente, zonă de leisure (agrement, de petrecere a timpului liber - n.red.) cât și amenajarea parcului existent”, a declarat George Măndilă, consilier personal al primarului Vergil Chițac.

Lângă mare și în apropierea sălii de fitness din aer liber, această zonă pare locul potrivit care să atragă turiști chiar și în extrasezon.

Această zonă ar putea deveni, în viitor, un loc special amenajat, dedicat evenimentelor culturale. Aici, oamenii ar putea beneficia de o promenadă, unde se vor putea plimba și relaxa, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV

Terenul se află în acest moment într-o stare de degradare, iar oamenii sunt de părere că un oraș cu deschidere la mare ar trebui să beneficieze de spații special amenajate pentru relaxare și distracție.

Ar fi un teren câștigat zona asta aici pentru că acum e pustiu. Înainte erau tot felul de barăci, zone inutile. Dar acum e păcat să stea să crească numai iarbă pe el și ei să nu-l folosească la o chestie în beneficiul constănțenilor”, spune un constănțean.

Din punctul meu de vedere este foarte bine. Trebuie ca toată lumea să aibă unde să se distreze, să se plimbe”, spune un alt constănțean.

„Poate fi și un lucru bun, mai ales că este un spațiu larg unde se pot aduna atâtea mii de oameni, ca și cu Neversea aici pe plajă, unde să-l faci în altă parte, dacă nu pe plajă? Plaja le rămâne tuturor și mai ales tineretului, să se simtă bine undeva”, spune un alt constănțean.

„E un mare plus, normal. Toată lumea vine pentru mare”, spune un alt constănțean.

Conform autorităților locale, proiectul de află în acest moment în faza de cercetare.

S-a emis certificatul de urbanism, s-au luat aproape toate avizele, acum așteptăm să se facă PUD-ul, iar ulterior, către autorizație de construire și către execuție. Sperăm ca într-un an să vedem muncitori acolo, iar în maxim un an jumate, maxim doi ani să vedem lucrurile terminate, finisate”, a mai declarat George Măndilă, consilier personal al primarului Vergil Chițac.

Proiectul urmărește, printre altele, crearea de facilități pentru evenimente culturale şi pentru petrecerea timpului liber prin zone de promenadă şi parcare, dar și creşterea suprafeţelor verzi din municipiul Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233