dobroge.tv

Live

Nava care transportă cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina a ajuns în portul Agigea. GALERIE FOTO / VIDEO

05 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

În această dimineață, în portul Agigea a ajuns nava care transportă cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina, respectiv peste o mie de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, va sosi printr-un transport maritim.

La sosirea în România, bunurile vor fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava. Mașinile de pompieri și salvare vor fi transportate într-un convoi al securității civile franceze, grație deplasării la fața locului a unui detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și a doi marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România și din Ucraina, donațiile vor fi distribuite beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașele Cernihiv și Harkov, municipiile Odesa și Stryi.

Nava cu ajutoare umanitare a plecat din Marsilia pe 28 septembrie, unde a avut loc şi o ceremonie în prezenţa ministrului francez pentru Europa şi afaceri externe, Catherine Colonna.

Ajutoarele constau în:

  • 15 vehicule de pompieri și salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv; 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare și protecție);
  • 25 de tone de medicamente de urgență și de resuscitare și un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;
  • 60.000 de rații alimentare (două mese per rație), 48 de tone de preparate și 13 tone de lapte;
  • 5 generatoare, materiale de construcție și prelate.
  • peste 200 de metri de poduri de urgență care vor fi utilizați pentru operațiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Operațiunea denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina", este coordonată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundației CMA CGM, care a pus la dispoziție pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”.

UPDATE. „După ce a plecat din Marseille săptămâna trecută, nava a ajuns astăzi în România cu cel mai mare transport umanitar pentru Ucraina. Inițiativa aceasta marchează un moment important și certifică ajutorul și suportul pe care Franța îl acordă Ucrainei de la începutul invaziei ilegale începute de Rusia pe 24 februarie. Franta furnizează ajutor colectiv şi concret prin guvernul său, prin autorităţi, companii şi cetăţenii săi. Franța nu a putut rămâne indiferentă la suferința poporului ucrainean”, a declarat Philippe Wieber, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Franței. 

Acesta a mai precizat că în ultimele șapte luni, mai mult de 30 de transporturi umanitare au fost organizate și coordonate de echipa Centrului de Criză și Sprijin a Ministerului francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale. 

Sunt foarte bucuros să particip la acest eveniment, un eveniment nespus de important pentru țara pe care o reprezint, pentru Ucraina. Un eveniment care demonstrează un nivel nespus de mare de solidaritate cu statul pe care în reprezint. Ucraina, în istoria contemporană este unicul stat care își apără și își dobândește opțiunea sa vărsând sânge. În această situație, toată lumea civilizată ne-a demonstrat că este alături de noi, ne ajută, ne susține. Evenimentul de astăzi demonstrează încă o dată că aceste legături de frăție cu Europa, cu lumea civilizată sunt foarte importante și sunt foarte tari. Mulțumesc din suflet Guvernului Republicii Franceze și prietenilor noștri români care din primele zile ale agresiunii barbare și nemotivate a Federației Ruse împotriva Ucrainei sunt alături de noi. Simțim acest sprijin, suntem recunoscători pentru acest sprijin și visăm la un viitor prosper, un viitor european pentru Ucraina. Astăzi, Ucraina apără valorile și cele mai importante lucruri ale civilizației europene, democrate”, a declarat Paun Rohovei, ministru consilier al Ambasadei Ucrainei în România. 

El a mai menționat că o mare parte dintre utilajele și bunurile care au ajuns astăzi sunt destinate mai multor regiuni care sunt grav afectate de război. O mare parte dintre acestea vor ajunge si la Odesa, în partea de nord a Ucrainei. 

E un moment foarte important și de fiecare dată este important când ajutorul umanitar pleacă spre Ucraina. Ce avem astăzi este deosebit pentru că e cel mai important ajutor pe care Franța îl trimite în Ucraina. Noi, pe partea de DSU, IGSU, ISU suntem pregătiți cu toată logistica ca să îi sprijinim ca acest ajutor umanitar să ajungă la HUB-ul logistic de la Suceava. Și de acolo TIR-urile din Ucraina vin și preiau ajutorul fie direct pe roți sau cu trenurile. Ne bucurăm că se întâmplă lucrul acesta. Suntem pregătiți pentru orice fel de scenariu”, a declarat reprezentantul DSU Mihai Lupu, Consilier secretar de stat Raed Arafat. 

El a mai menționat că ceremonia de primire a acestor ajutoare în HUB-ul din Suceava este programată pentru data de 9 octombrie.


Sursă foto / video: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233