dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski va fi reabilitat

CONSTANȚA. Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski va fi reabilitat
05 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Primăria municipiului Constanța a anunțat miercuri, 5 octombrie, că încă o clădire emblematică pentru oraș va fi reabilitată. Este vorba despre Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, iar lucrările ar urma să dureze trei ani.

A fost atribuit contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului „Reabilitarea și dotarea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski”. Contractul presupune întocmirea studiilor de teren, a expertizei tehnice, a auditului energetic, a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a proiectului tehnic și a documentației tehnice pentru autorizația de construire”, transmite municipalitatea.

Valoarea acestui contract este de 677.353,06 lei fără TVA iar durata este de 36 de luni.

Construcția care datează din anii 1920 a fost inițial sala de festivități a Liceului „Mircea cel Bătrân”. În 1951 a fost transformată în teatru și a devenit cea mai mare scenă a Dobrogei de la acel moment. De atunci, în cei peste 70 de ani de existență, această clădire a găzduit mii de spectacole de teatru, operă și operetă, balet.

Aici și-au desfășurat activitatea Teatrul pentru copii, Teatrul Dramatic, Opera constănțeană, Orchestra simfonică și, din 2004, funcționează Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Așa cum generații întregi de constănțeni iubitori de frumos i-au trecut pragul și s-au bucurat de prestațiile uimitoare ale artiștilor atât de îndrăgiți, la fel trebuie să se întâmple și în continuare. Și generațiile tinere trebuie să beneficieze de un spațiu sigur, civilizat, plăcut în care să-și întâlnească și să-i aplaude pe artiștii favoriți”, mai transmite municipalitatea.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233