dobroge.tv

Live

Planuri pentru înfrumusețarea Constanței: esplanada de deasupra plajei Modern, în vizorul autorităților locale

05 octombrie 2022

Publicitate

Mobilier urban modern, spații verzi și iluminat public. Așa ar putea arată în viitor celebra esplanadă de deasupra plajei Modern din Constanța. Potrivit autorităților locale aceasta face parte dintr-un proiect de reabilitare și modernizare și cuprinde două zone. Momentan acesta se află la faza de cercetare.

La blocul creion de la fosta Cameră de Comerț, până la Biserica Greacă, acolo este o porțiune a esplanadei, am dat-o în cercetare pentru o expertiză tehnică. A doua porțiune este de la Biserica Greacă, Teatrul de Păpuși și roată pe taluz. Acolo, soluția tehnică va fi una oarecum mai complicată pentru că sunt deja foarte multe reclamații în ceea ce privește instabilitatea malului de pământ. Acolo avem o soluție cu un zid de sprijin jos, cu o umplere cu piatră și niște piloți pe care îi vom turna.

În ceea ce privește faleza propriu zisă, tot așa, avem o soluție de stabilizare prin piloți, o grindă de fixare și apoi reamenajarea arhitecturală a falezei. Sperăm ca după primirea expertizei, probabil într-o săptămână o vom primi, am demarat-o în vară, după aceea să intrăm în procedura administrativ birocratică în ceea ce privește certificatul de urbanism, avizele, autorizația de construire, licitație pentru proiectare și execuție”, a declarat George Măndilă, consilier personal al primarului Vergil Chițac.

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Gârbovirea duhovnicească

Cultură cu de toate

interviu integral RADU AFRIM

În centrul atenției

1 Decembrie 1918

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233