dobroge.tv

Live

„Ne-a stricat priveliștea și frumusețea acestui loc”. Unii operatori economici din Eforie se tem că-și vor pierde clienții după ce se vor finaliza lucrările de lărgire a plajelor

05 octombrie 2022
Publicitate

În locul turiștilor de pe plajele din Eforie se aud acum buldozerele care muncesc de zor. Sectoarele de plajă vor fi lărgite cu 50 de hectare, iar nisipul va fi adus din largul mării. Lucrările se desfășoară pe o distanță de aproximativ km, în zona cuprinsă de portul Belona și până la intrarea în localitatea Tuzla. În Eforie porțiunile de nisip se vor extinde și până la 140 de metri lungime, iar recepția finală ar urma să aibă loc în anul 2024.

Lucrările de reducere a eroziunii costiere din zona Eforie Sud și Eforie Nord au fost demarate încă de la începutul verii anului trecut. Înnisiparea are loc acum pe zona cuprinsă între portul Belona și până la limita cu unitatea administrativ teritorială Tuzla. Aproximativ 3 milioane de metri cubi de nisip sunt aduși din largul mării, iar cu ajutorul acestora se vor forma noi porțiuni de nisip de aproximativ 50 de hectare.

Operatorii economici care își desfășoară activitatea în imediata apropiere a plajei care acum s-a extins se tem că își vor pierde turiștii. Cristina Dan este unul dintre întreprinzătorii care își derulează afacerea pe malul mării și spune că oamenii veneau tocmai pentru a asculta valurile. Acum, însă, de pe terasă se va vedea doar nisipul.

Dezavantajul este că ne-a stricat priveliștea și frumusețea acestui loc. Sperăm să fie cât de cât acceptabil și mai sperăm că nisipul să fie fin, așa cum era. La noi era cel mai fin nisip de pe litoral”, a declarat Cristina Dan, administrator restaurant.

Există însă și avantaje, spun agenții economici. Odată cu lărgirea plajei riscul ca afacerea să le fie inundată pe timp de furtună a dispărut.

Avantajul este că atunci când sunt furtuni apa nu mai ajunge până în terasă”, a mai declarat Cristina Dan, administrator restaurant.

În acest moment se execută penultima etapă a proiectului de înnisipare a plajelor de la Eforie, iar lungimea zonei de proiect este de 5,7 km.

Lărgirea plajelor, înnisiparea va conduce la o plajă lată de circa 100-140 de metri pe toate zonele cuprinse între digurile construite în cadrul proiectului”, a declarat Marius Stamat, manager firmă constructoare.

Potrivit Administrației Bazinale Dobrogea Litoral, plaja va avea lățimi cuprinse între 100 și 140 de metri, iar înnisiparea submersă va ajunge la lățimi între 200 - 280 de metri. Lucrările de înnisipare de la Eforie ar urma să fie gata în 2024.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233