dobroge.tv

Live

Guvernul a prelungit starea de alertă: noi măsuri pentru alegerile locale

Guvernul a prelungit starea de alertă: noi măsuri pentru alegerile locale
14 septembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Guvernul a adoptat astăzi prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat că, în ceea ce priveşte alegerile locale, în ziua votului a fost adăugată prevederea ca alegătorii să îşi dezinfecte mâinile, la intrarea şi la ieşirea din secţiile de vot. El a adăugat că a fost introdusă şi „permisiunea de a se desfăşura nu numai mitinguri electorale, dar şi demonstraţii, în limita de 100 de persoane maximum şi respectând măsurile stabilite de igienă”.

„Da, domnule premier, s-a votat prin hotărârea 45 din 2020 propunerea către Guvern a măsurilor care să fie luate în timpul campaniei electorale şi în ziua votului. Aici subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfăşura nu numai mitinguri electorale, dar şi demonstraţii, în limita de 100 de persoane maximum şi respectând măsurile stabilite de igienă. Iar la secţiile de vot s-a adăugat, pe lângă măsurile de port mască şi distanţare, s-a adăugat şi obligativitatea alegătorilor, la intrarea şi la ieşirea din secţiile de vot, de a dezinfecta mâinile în secţia respectivă”, a declarat Raed Arafat, la începutul şedinţei de luni a Guvernului.

Şeful DSU a adăugat că a fost introdusă o măsură pentru ca cei care au carte de identitate să introducă personal cartea „în fanta de la tabletă sau aparatul care o citeşte”.

„S-a mai introdus o modificare, de fapt o clarificare la solicitarea colegilor de la STS, în sensul în care cei care au carte de identitate vor introduce ei personal cartea în fanta de la tabletă sau aparatul care o citeşte. Cei care au buletine vechi, pentru că mai există persoane care au buletine vechi, vor fi prelucrate manual cu dezinfectarea mâinilor lucrătorului şi cel care preia buletinul”, a explicat Arafat.

Premierul Ludovic Orban a precizat că ordinul comun va trebui să clarifice procedura folosirii urnei mobile pentru pacienţii bolnavi de COVID. Şeful Executivului a mai spus că este bună ideea ca întâi urna mobilă să meargă la alegătorii care au nevoie de ea, dar nu sunt bolnavi de coronavirus şi apoi la cei infectaţi cu noul virus sau la contacţii acestora.

Șeful DSU a spus că STS a introdus o clarficare privind procedura de vot.

“Cei care au carte de identitate, vor introduce ei personal cartea în fanta de la tableta sau de la aparatul care o citește. Cei care au buletine vechi, vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția mâinilor lucrătorilor”, a precizat Arafat.

De asemenea, au fost scoase sporturile de contact de pe lista sporturilor care sunt limitate în această perioadă.

De asemenea, Raed Arafat a precizat că industria HoReCa poate organiza seminare și workshopuri, respectând regulile de organizare a acestora care au fost stabilite anterior.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233