dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. Medic ginecolog acuzat că lasă copiii născuţi prematur să moară. Mărturia cutremurătoare a unui tată: „Copilul a început să plângă în sac. Era băgată într-o caserolă cu capac”

NAȚIONAL. Medic ginecolog acuzat că lasă copiii născuţi prematur să moară. Mărturia cutremurătoare a unui tată: „Copilul a început să plângă în sac. Era băgată într-o caserolă cu capac”
07 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Acuzaţii cumplite la adresa unui cunoscut medic ginecolog din Capitală. Doctorul a fost audiat în această dimineaţă de procurori într-un dosar de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Medicul lucrează la Maternitatea Polizu din Bucureşti şi este acuzat că ar fi aruncat la gunoi, în urmă cu mai bine de trei ani, o fetiţă născută prematur pentru a o lăsa să moară.

Medicul Florian Robe este acuzat de cruzime la adresa copiilor născuţi prematur, avocatul Adrian Cuculis afirmând că este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi. Avocatul susţine că acuzaţiile la adresa medicului au fost aduse în baza unor filmări prin care „s-a refăcut filmul ororilor”, el anunţând că un copil aruncat la gunoi, într-o pungă legată, a reuşit să scape.

Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise , au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s -a refăcut filmul ororilor. De asemenea , toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, precizează Cuculis, citat de news.ro.

Conform avocatului, din declaraţiile date de asistente şi cadre medicale din spital, medicul Florian Robe îşi făcuse „o practică” din a-i trata astfel de copiii născuţi prematur. Managerul INSMC „Alessandrescu – Rusescu”, Oana Toader, anunţă că spitalul va exprima un punct de vedere cu privire la controalele făcute de instituţii ale statului şi care vizează activitatea medicului Florian Robe, după încheierea anchetei.

Conducerea spitalului în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Polizu precizează că „de la producere incidentului până în prezent la conducerea INSMC Alessandrescu – Rusescu au fost mai mulţi manageri”, oficialii unităţii sanitare neprecizând la ce incident fac referire.

„A luat-o pur şi simplu şi a aruncat-o într-o tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor”

Tatăl unui copil care a fost considerat mort, la naştere şi „aruncat într-o tavă”, de către medicul Florian Robe, bebeluşul supravieţuind deşi nu i-a fost acordat niciun fel de asistenţă medicală, a povestit trauma prin care a trecut familia. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a povestit că în 24 aprilie 2019, soţia sa a avut complicaţii la naştere iar medicii din Piteşti au trimis-o de urgenţă la maternitatea Polizu, recomandându-l pe medicul Florian Robe, scrie news.ro

„Am ajuns acolo şi domnul doctor ne-a garantat că va face tot posibilul ca copilul să supravieţuiască. (...) A consultat-o pe soţie şi a zis că nu mai are lichid, că a pierdut lichidul pe drum. Au internat-o pe soţie, era pe 22. Pe 24 s-a pornit hemoragie şi domnul doctor a spus că nu mai poate face absolut nimic, că pe primul loc este mămica, să o salvăm - asta e ce mi-a spus mie – şi că să stăm liniştiţi că suntem tineri şi vom face alt copil, nu e asta o problemă. I-a făcut nişte injecţii de dilatare la soţie, ca să avorteze, nu adus-o în sala de operaţii, a dus-o în cabinet la asistente, la salon unde era soţia internată. A născut, i-a spus că copilul este mort, a pus-o să semneze un act de deces că copilul este mort, a luat-o (n.r. pe fetiţa nou-născută) pur şi simplu şi a aruncat-o într-o tăviţă. Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur li simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a relatat bărbatul.

El a povestit că a doua zi, după schimbarea turei, o asistentă a mers la soţia sa şi a întrebat-o dacă vrea să trimită acasă corpul bebeluşului sau dacă doreşte să-l ducă la anatomie patologică, pentru a stabili cauza morţii.

Soţia a spus că vrea să vadă cauza pentru care s-a întâmplat nenorocirea. În momentul ăla s-a dus asistenta la... probabil că acolo au o camera frigorifică, s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte - era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, mai povesteşte bărbatul.

El susţine că în acel moment a sunat la şefa de la neonatologie căreia i-a povestit ce s-a întâmplat iar aceasta ar fi replicat: „Tot el?”. Bărbatul a spus că ştie aceste detalii chiar de la asistenta care a găsit copilul viu şi care a dorit să boteze copilul.

Ne-a povestit toate întâmplările pentru că ea a zis că nu mai poate ţine acest secret faţă de noi şi trebuie să ne spună tot adevărul şi să mergem mai departe, dacă putem”, adaugă bărbatul. Pe noi ne-a făcut să credem că s-a întâmplat în Săptămâna Mare a Paştelui şi că a fost o minune de la Dumnezeu ei au vrut să muşamalizeze cazul”.

De asemenea, a menţionat că şi el şi soţia sa au dat declaraţii la Parchet şi că aşteaptă „să se facă dreptate şi domnul doctor să nu mai profeseze” ca să nu li se întâmple şi altora.


Sursă foto: pixnio.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233